Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VoiceVPS - net-speak.pl - jak wgrać bota?

ly3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o kontakt z osobą która posiada doświadczenie w wgrywaniu botów na serwer. Chodzi mi o wgranie dokładnie xBota. Problem polega na tym, że na wspomnianym hostingu dostawca blokuje dostęp do SSH i FTP serwera cytat: "Voice VPS daje klientowi swobodny dostep do Query serwera TeamSpeak3 jednak klient nie ma dostępu do FTP i SSH usługi Voice VPS." Nie mogę zalogować się do PuTTY status Connection refused. To samo tyczy się FTP FileZilla gdzie przy podłaczeniu jest odpowiedź z serwera i próba logowania po czym następuje status connection refused. Po zapytaniu net-speak'a jak ma odbywać się instalacja takiego bota powiedzieli ze mam pełny dostęp do query i mogę wgrać dowolnego bota jakiego tylko chcę... Ale jak? Ktoś mi to wytłumaczy w miarę prosto? Może ja coś źle robię. Przyznam się ze nigdy tego nie robiłem.

8N7XdB8 - Imgur.png

Opublikowano

VoiceVps daje Ci serwer Vps pod sam serwer głosowy więc nie masz dostępu do FTP i SSH by nie uruchamiać dodatkowych usług na nim. Żeby mieć swojego querybota musisz gdzieś wykupić serwer vps by mieć gdzie go postawić, potem dodać do Whitelisty na VoiceVPS adres ip ów Vps'a i uruchomić bota :).

sygnatura.png

Opublikowano

Na samej maszynie nie wgrasz swojego bota, lecz możesz użyć ich nbota. Jeżeli chcesz używać własnego stawiasz go na innej maszynie, po czym dodajesz ip tej maszyny do whitelisty. Jeżeli masz jakiś problem jescze to pisz pv.

Opublikowano

Dzięki, właśnie nie kumałem jak to jest bo mówili ze można dowolnie wgrać przez query ale nie mówili ze na oddzielnej maszynie i wgl. i to mnie zmyliło bo szukałem na wszelkie sposoby możliwości wgrania przez query. Dzięki za odpowiedź! :D Do zamknięcia :D 

8N7XdB8 - Imgur.png

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...