Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potwory sojusznicze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy istnieje możliwość zrobienia tak aby potwory były sojusznicze np dla danego królestwa? 

Np chce aby potwory o id 20 były sojusznikami jinno a potwory 21 dla shinshoo

Opublikowano

No ustawiłem i teraz gdzy gracz z shinso zaatakuje to wraz te psy go atakuja :/

To dziala tak ze nie atakuje gracza z shinsoo ale jak on zaatakuje to toczy sie walka a ja chce zrobic tak że przywołanie potwora podczas walki królestw bedzie dostępne i ten potwór aby niemógł być atakowany np przez shinso i zeby ich tez nie atakował a żeby atakował i był atakowany przez ludzi z jino i chunjo

Opublikowano
4 godziny temu, Pihusek napisał:

No ustawiłem i teraz gdzy gracz z shinso zaatakuje to wraz te psy go atakuja :/

To dziala tak ze nie atakuje gracza z shinsoo ale jak on zaatakuje to toczy sie walka a ja chce zrobic tak że przywołanie potwora podczas walki królestw bedzie dostępne i ten potwór aby niemógł być atakowany np przez shinso i zeby ich tez nie atakował a żeby atakował i był atakowany przez ludzi z jino i chunjo

No to dodaj nowa flage i przy niej dodaj if z returnem przy funkcji od ataku, albo nawet funkcjonalnosc tej zmodyfikuj, bedzie prosciej, oczywiscie kodu, gdzie co i sam musisz obczaic.

Opublikowano

hmmm a moze inaczej (wiem ze zablokowanie ataku jest możliwe na paru serwerach to zrobili na mapie łowieckiej)

chce zablokować ogólnie atak czyli po wduszeniu spacji zeby nie atakował chyba że ma zaznaczonego potwora z innego królestwa, metina z innego królestwa bądz gracza z innego królestwa

Opublikowano
Dnia 27.01.2018 o 22:28, Pihusek napisał:

hmmm a moze inaczej (wiem ze zablokowanie ataku jest możliwe na paru serwerach to zrobili na mapie łowieckiej)

chce zablokować ogólnie atak czyli po wduszeniu spacji zeby nie atakował chyba że ma zaznaczonego potwora z innego królestwa, metina z innego królestwa bądz gracza z innego królestwa

to i tak musisz to zrobic w kodzie 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...