Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linie

Dygo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na mapie pojawiają mi takie 4 linie/okręgi (na modzie xvm), co która oznacza? Z góry dziękuję za pomoc

d5c17ce89de8.png

Opublikowano

Pierwsza linia to bodajże 50  metrów z których wykryjesz każdy pojazd. Nawet schowane za budynkiem czy krzakiem.

Druga linia zasięg widzenia twojego pojazdu, dla czołgów ciężkich jest to na przykład 350 metrów. 

Trzecia linia to  445 metrów, jeśli twoi sojusznicy wykryją przeciwnika to Ty go będziesz widział. Taki jakby spot sojusznika dla Ciebie.

Czwarta linia to zasięg rysowania przeciwnika na mini mapie. Widzisz że stoi tam czołg ale nie wyświetla Tobie tekstur. Możesz strzelać na ślepo.

Jeśli się pomyliłem niech ktoś mnie poprawi.

Opublikowano
Dnia 21.01.2018 o 22:36, Bajezyd napisał:

Pierwsza linia to bodajże 50  metrów z których wykryjesz każdy pojazd. Nawet schowane za budynkiem czy krzakiem.

Druga linia zasięg widzenia twojego pojazdu, dla czołgów ciężkich jest to na przykład 350 metrów. 

Trzecia linia to  445 metrów, jeśli twoi sojusznicy wykryją przeciwnika to Ty go będziesz widział. Taki jakby spot sojusznika dla Ciebie.

Czwarta linia to zasięg rysowania przeciwnika na mini mapie. Widzisz że stoi tam czołg ale nie wyświetla Tobie tekstur. Możesz strzelać na ślepo.

Jeśli się pomyliłem niech ktoś mnie poprawi.

Zgadza się 

Projekt upadł.

Opublikowano

Co do ostatniej linii to bym ujął to tak, że jeśli czołg przeciwnika jest za nią to go nie zobaczysz, pomimo że jest wyspotowany. Tak zwana linia rysowania tekstur.

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...