Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana treści komendy /spawner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Po wpisaniu /spawner na serwerze wyskakują dostępne spawnery do wpisania, lecz u mnie ustawiłem, że można ustawić tylko 5 typów spawnerów.

Moje pytanie brzmi: Czy da radę usunąć pozostałe spawnery z listy po wpisaniu /spawner, żeby zostały tylko te co są dostępne? Jeżeli tak to gdzie, szukałem w Essentials, ale nie znalazłem, liczę na pomoc :)

c9VpMeh.gif

• Rayso. zmienił(a) tytuł na Zmiana treści komendy /spawner
Opublikowano

Jaki plugin używasz na spawnery?

Możesz to zrobił łatwo w pluginie MyCommand:

Plugin pozwala nam na tworzenie własnych komend, podmienianie innych np. zamiast pisać /warp sklep możemy ustawić na /sklep

spawnerlist:
  command: /spawner
  type: TEXT
  text:
  - '&8Na serwerze są dostępne nastepujące spawnery'
  - '1'
  - '2'
  - '3'
  permission-required: true
  permission-node: mycommand.spawner
  permission-error: "&4Nie masz uprawnien by to zrobic!"

Opis kodu:

spawnerlist:   <----Nazwa. Musi być unikatowa, nie może być dwóch tych samych nazw w pluginie
  command: /spawner   <---- Nasza komenda
  type: TEXT   <--- Type świadczy nam o tym, że po wpisaniu komendy pojawi się text.
  text:
  - '&8Na serwerze są dostępne następując spawnery'  <---- Nasz text. Można tworzyć kilka linijek.
  - '1'
  - '2'
  - '3'
  permission-required: true    <--- Ustawiamy tu, czy wymagane jest posiadanie uprawnień. Jeśli ustawimy na false to każdy Gracz będzie miał dostęp do komendy i dwie następne linijki będą już zbędne i można je usunąć.
  permission-node: mycommand.spawner    <--- Uprawnienie. W tym przypadku danie uprawnienia będzie wyglądało tak: /pex group [nazwa grupy] add mycommand.spawner
  permission-error: "&4Nie masz uprawnien by to zrobic!"   <--- Wiadomość, jaka się pojawi osobie, która nie posiada uprawnień i wpisała komendę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...