Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słabo reagujący dotyk rysika w Samsung Galaxy Note 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem posiadaczem Samsunga Galaxy Note 4 (SM-N910F) od dnia dzisiejszego. Na poniższym screenie zaznaczyłem fragmenty ekranu, w których dotyk (rysikiem) nie działa/nie reaguje. Sam dotyk palcem działa poprawnie.

Jakieś porady/sugestie jak naprawić wspomnianą usterkę (rysik jest dla mnie dosyć ważną rzeczą, gdyż robię szybkie notatki)?

27045108_1421031444685678_383267545_n.png

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciężko powiedzieć, a przycisk funkcyjny działa w tych miejscach, czy też nie? Próbowałeś wymienić końcówkę rysika?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano
Dnia 2.02.2018 o 14:35, JacoH napisał:

Ciężko powiedzieć, a przycisk funkcyjny działa w tych miejscach, czy też nie? Próbowałeś wymienić końcówkę rysika?

Przycisk nie działa w tych miejscach, rysik jest w 100% sprawny, testowałem również z dwoma innymi rysikami z Galaxy Note 3 i one również w tych polach nie reagują :/

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Może zamiast się zastanawiać to odesłać go na gwarancje?

Bo telefon może mieć jakieś je*anie z rysikiem w tych miejscach. Innego wyjścia nie widzę, skoro na palec reaguje, a żaden rysik w tym miejscu nie chce być posłuszny.

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
2 godziny temu, Evil Smile napisał:

Może zamiast się zastanawiać to odesłać go na gwarancje?

Bo telefon może mieć jakieś je*anie z rysikiem w tych miejscach. Innego wyjścia nie widzę, skoro na palec reaguje, a żaden rysik w tym miejscu nie chce być posłuszny.

Na gwarancje nie pójdzie, telefon nie został zakupiony w polskim sklepie. A czekać kolejnego miesiąca nie mogę.

Wolałbym naprawić jakimś "domowym" sposobem, chyba że nic się zrobić nie da... to ewentualnie do serwisu dam.

MKfY45t.png

Opublikowano
18 godzin temu, pannikodem napisał:

Na gwarancje nie pójdzie, telefon nie został zakupiony w polskim sklepie. A czekać kolejnego miesiąca nie mogę.

Wolałbym naprawić jakimś "domowym" sposobem, chyba że nic się zrobić nie da... to ewentualnie do serwisu dam.

Kurde, nie wiem co by tam trzeba było wymienić.. Być może cały wyświetlacz.

Albo kup nowy telefon.. xD 

wykończę cię jak podatki.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć. Dla tych co będą mieć ten sam problem. 1 jak rysik nie działa w ogóle  wepnijcie pasek pod ekranem lekko go wyciągając. Paznokciem mi wyszło. A twój problem rozwiązał mi się tak. Miałem obudowę ekran mi się przegrzewal a jak telefon ostygl czujnik wrócił do normy. Spróbuj jeszcze włączyć i wyłączyć airview.   Pamiętaj ze w tym modelu można zablokować cześć ekranu ale wygląda po screenie ze był nacisk obudowy za duży na te 2 części ekranu jak u mnie. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...