Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z jakością OBS Studio

xVernous

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem , po uruchomieniu programu OBS Studio jest wszystko dobrze na podglądzie tak jak ma być czyli FULL HD itp śliczna jakość jak na monitorze w grze chodzi o (Counter Strike : Global Offensive) podczas nagrywania nie ma najmniejszych problemów wszystko nagra się okej i wgl ale podczas przeglądzin filmu jakość z pięknej jak na podglądzie robi sie jakoś 360p/480p z częstymi zacinkami FPS'ów oglądałem już niezliczoną ilość poradników na YT jak zrobić zeby tak się nie działo jednak nic nigdy nie pomogło prosze was o pomoc bo już nie mam siły... Co prawda wszystkie ustawienia typu klatki na sekunde mam na 60 reszte ustawień 1280x720 monitor o rozdzielczości 16:9 1368x768 ustawiałem rozdzielczość bazową czyli tą którą ma monitor i skalowaną czyli tą która będzie na filmie widoczna więc ustawawiałem HD 1280x720 nic nie dało ostatnio jednak pozmieniałem coś w bitrate itp grafika polepszyła się , teraz jest jakoś 480p troche ładniej (ciezko to określić) ale za to zacinki są troche częstsze chciałbym naprawić ten błąd ponieważ kontent który nagrywam w csie wymaga grafiki umilającej oglądanie. Z góry dziękuje za pomoc! :)

PS.

Komputer wystarczająco dobry do nagrywania / streamowania csa w HD 60fps jednak nie wiem jak skonfigurować ustawienia tak aby grafika była 720p 60fps.

Opublikowano

Według mnie za słaby procesor po rozdzielczości widać że to laptop (po czym wnioskujesz że nadaje się do nagrywania i streamowania?). Przy skalowaniu obrazu dodatkowo obciążasz kompa. Jeżeli dalej się upierasz że komputer da radę to zmień opcję skalowania na najostrzejsza. Bitrate bierz z YT była tam taka tabelka jaki dla jakiej rozdzielczości. Jak to nie pomoże zrób ss'a swoich ustawień w OBS'ie i napisz konfigurację swojego laptopa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
7 minut temu, xVernous napisał:

Pomogło dzięki sorka ze tak późno odpisuje ps. komp nie laptop...

Serio są monitory 1368x768? Nie wiedziałem xdd Ja byłem pewny że to rozdzielczość typowo a nawet wyłącznie laptopowa.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z jakością OBS Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...