Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wykrywanie m2bob

Gość 67d64b62d9

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

jak było to do kosza

witam,

dzisiaj przedstawię wam drodzy forumowicze uniwersalny i niezawodny sposób na wykrycie czy dany klient został uruchomiony przez launcher m2bob.

działał od zawsze i będzie działać prawdopodobnie zawsze o ile twórca bota nie weźmie się do roboty

oczywiście wymagana jest znajomość jakiegoś języka programowania nie będę wrzucał tutaj żadnej implementacji bo wiadomo jacy 'twórcy' tu siedzą :)

1. sprawdzamy uchwyty otwarte do procesu naszej gry (możemy to zrobić z poziomu naszej aplikacji, np. samej gry lub osobnego anticheata), jeśli nie potrafimy tego zrobić możemy posłużyć się tą aplikacją [skan] od microsoftu poprzez sparsowanie jej outputu

2. jeśli widzicie, którąś z tych ścieżek:

8E4: File  (R-D)   C:\Windows\Fonts\StaticCache.dat

8F0: File  (R-D)   C:\Windows\SysWOW64\en-US\user32.dll.mui

to znaczy, że do procesu gry jest przyczepione coś co zaimportowało te dwa pliki (może to być m2bob ale nie musi - może to być inna złośliwa aplikacja - i tak poza tym nie wydaję mi się żeby nakładki takie jak np. discord czy inne legitne aplikacje tak działały. w tym przypadku podejrzewam, że user32.dll jest używane do łapania klawiszy i wyświetlania interfejsu lub innych komunikatów natomiast staticcache.dat to poprostu windowsowy cache czcionek, który zapewne jest potrzebne w jakiś sposób dla gui tego bota ale nie dam sobie głowy uciąć bo nie badałem tego.

przetestowałem to na różnych klientach (oficjalnym niemieckim 2018, samia, vesteris) i te konkretne uchwyty nigdy nie pojawiają się normalnie ale za to zawsze pojawiają się jeśli klient uruchomimy z poziomu boba.

jest to tylko jedna z wielu (ale jedna z prostszych) możliwości wykrywania tego cheata

pozdrawiam

Opublikowano

Myślałem, że się czegoś nowego dowiem, a tu klops. Btw. zaraz RaFFa aka M2BobFixed podłapie i będzie "new 1000% anticheat, thanks for marty sama... " xD

Ps. Implementacja jest już w oryginalnym kodzie.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano
1 godzinę temu, NoName#2 napisał:

Myślałem, że się czegoś nowego dowiem, a tu klops. Btw. zaraz RaFFa aka M2BobFixed podłapie i będzie "new 1000% anticheat, thanks for marty sama... " xD

Ps. Implementacja jest już w oryginalnym kodzie.

dobra to niech to ktoś teraz doda na produkcyjny serwer bo jeszcze jakoś nie widziałem tego jeszcze na popularnych polskich serwerach i nie za bardzo nie rozumiem czemu

Opublikowano
13 godzin temu, 67d64b62d9 napisał:

dobra to niech to ktoś teraz doda na produkcyjny serwer bo jeszcze jakoś nie widziałem tego jeszcze na popularnych polskich serwerach i nie za bardzo nie rozumiem czemu

Wydaje mi sie ze jakis serwer juz ma mniej wiecej to, bo co kojarze screen powodu bana ze sciezka do dllki hacka.

A i tak w co nie zrobisz bez problemu da sie offnac, jedynie jakis checker server-client i jesli client nie wykonal to disconnect.

Opublikowano
4 godziny temu, NoName#2 napisał:

Wydaje mi sie ze jakis serwer juz ma mniej wiecej to, bo co kojarze screen powodu bana ze sciezka do dllki hacka.

A i tak w co nie zrobisz bez problemu da sie offnac, jedynie jakis checker server-client i jesli client nie wykonal to disconnect.

Glador i nie jest to aż takie trudne do obejścia. Tylko dla nich to wystarczy, bo zwykły metinowiec tego nie obejdzie, a gra się wypala przez co coraz mniej osób poświęca czas na tworzenie jakichkolwiek cheatów. Niby po co tworzyć jakiś cheat i wrzucać go na forum za darmochę, aby dostać parę plusów. Dobre to było, 10 lat temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...