Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybrane kanały dla danych rang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak zrobić z uprawnieniami, żeby dana GRUPA SERWERA miała dostęp do wyznaczonych kanałów dla niej?

Opublikowano

Ustawiasz na kanale; prawy przycisk na kanał -> Edit Channel -> Permissions -> Join na wartość np; 64

Potem w randze ustawiasz tą samą wartość, na którą ma wchodzić dana ranga czyli w tym przypadku; 64 permisje: i_channel_join_power 

Z większą rangą zwiększasz wartość. Jednak wtedy rangi administracyjne nie mogą mieć tej permisji: b_channel_join_ignore_maxclients

A kanały, na które ma wchodzić muszą być unlimited, a nie limited. 

Jeśli coś Ci nie będzie działać albo nie rozumiesz to napisz na pw dając ip serwera, wejdę i pomogę.

Natomiast, jeśli problem rozwiązany to napisz, że temat do zamknięcia. 

Opublikowano
39 minut temu, Maja.. napisał:

Ustawiasz na kanale; prawy przycisk na kanał -> Edit Channel -> Permissions -> Join na wartość np; 64

Potem w randze ustawiasz tą samą wartość, na którą ma wchodzić dana ranga czyli w tym przypadku; 64 permisje: i_channel_join_power 

Z większą rangą zwiększasz wartość. Jednak wtedy rangi administracyjne nie mogą mieć tej permisji: b_channel_join_ignore_maxclients

A kanały, na które ma wchodzić muszą być unlimited, a nie limited. 

Jeśli coś Ci nie będzie działać albo nie rozumiesz to napisz na pw dając ip serwera, wejdę i pomogę.

Natomiast, jeśli problem rozwiązany to napisz, że temat do zamknięcia. 

Zależy mi żeby na te kanały nie mógł wchodzić zwykły użytkownik tylko osoba która należy do danej rangi. Zamierzenie to strefy na TeamSpeak dla poszczególnych drużyn.

Dodam że chcę stworzyć Drużynę Czerwonych i Drużynę Niebieskich i te drużyny miałyby osobne strefy i nie mogłyby wchodzić do siebie nawzajem.

Tylko, że wydaje mi się, że jeśli Czerwonym ustawię Join na wartość 64 a Niebieskim na 65 to niebiescy będą mogli wchodzić na niebieskich i czerwonych a czerwoni na tylko czerwonych a tego chciałbym uniknąć.

Opublikowano

Przecież możesz im nadać rangę kanałową która ignoruje limit użytkowników np.

Ale jeżeli chcesz na rangę serwerową to gdzieś był skrypt w dziale download.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, ɴoɴαмe napisał:

Przecież możesz im nadać rangę kanałową która ignoruje limit użytkowników np.

Ale jeżeli chcesz na rangę serwerową to gdzieś był skrypt w dziale download.

A to skrypt jednak musi być... siedzę w TS3 od dwóch miesięcy, myślałem, że system uprawnień ma jednak większe możliwości.

Opublikowano
30 minut temu, Krzysiekn napisał:

A to skrypt jednak musi być... siedzę w TS3 od dwóch miesięcy, myślałem, że system uprawnień ma jednak większe możliwości.

Najlepiej zrobić to na zasadzie rang kanałowych, tworzysz dwie strefy kanałowe i dwie rangi, które możesz tylko Ty nadawać i dasz odpowiednim osobom na odpowiedniej strefie.

Opublikowano
46 minut temu, Maja.. napisał:

Najlepiej zrobić to na zasadzie rang kanałowych, tworzysz dwie strefy kanałowe i dwie rangi, które możesz tylko Ty nadawać i dasz odpowiednim osobom na odpowiedniej strefie.

Poradziłem sobie już w podobny sposób. Lecz nadal system uprawnien TeamSpeak uwazam za uposledzony. Dzieki wszystkim za pomoc i poswiecony czas, temat do zamkniecia!

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...