Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka wersja pod serwer survival

oXeen

Wybór wersji  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą wersję wybralibyście ?

• 1.7.10
      0
    • 1.8
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele serwerów zostaje wciąż na 1.7.10 szczególnie survival, co w takim razie będzie lepsze ? Stary dobry system gry czy multum niepotrzebnych rzeczyw wersjach 1.8 +

Zbieram +

Opublikowano

Zawsze możesz zainstalować wtyczkę która przywraca stare pvp. Jest też blokowanie przedmiotu/bloku jak coś Ci nie pasuję w jakiejś wersji minecraft.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Oczywiście żadnego serwera Minecraft praktycznie nie ma 1.7 itd.. Polecam Ci wybrać 1.8.8 jak wszystkie serwery.

Opublikowano

Osobiście bym wolał serwery zawsze na najnowszej wersji gry, niż zatrzymywanie się w rozwoju deweloperskim. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

moim zdaniem nie ma sensu robić ani na 1.7 ani na 1.8. Skoro survival to pvp nie odgrywa najważniejszej roli także najlepiej na najnowszej wersji mc robić,a pvp zawsze można 'przywrócić' do starego systemu

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Polecam ci na najnowszej robic bo na starych juz prawie nikt nie gra! i pluginy bardziej rozbudowane na najnowszych wersjach ;-P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym polecił jak ktoś wyżej serwer postawić na spigocie 1.8.8 (najnowszy 1.8) i zainstalować plugin ViaVersion który powoduje że gracz z wersji 1.8-1.12.2 mogą wejść na serwer oraz zainstalować ServerListMotd żeby ukryć ten brzydki napis Spigot 1.8.8 gdy wchodzi się z innych wersji.

Opublikowano

Ja Ci radzę zrobić od 1.9 do 1.12.2, gdyż od 1.9 jest normalny system pvp :D 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Po co robić serwer na 1.7.10 nie rozumiem tego. Lepiej 1.8.

Ja osobiście bym wolał 1.9 i wyżej. Bo robisz serwer survival a nie tylko pvp więc lepiej od wersji 1.9-1.12.2

Pomogłem? Daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...