-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
QerDark
QerDark
To tak mam aktualnie W10 PRO z DreamSparka (szkoła) jako że kończę szkołę mowa była o tym że klucz straci ważność. I nie będę mógł zrobić reinstala ;c Mam 7 Home Premium którego nie aktualizowałem do W10 bo po co jak mam wersje PRO za free (wspomnę że na początku byłem sceptycznie nastawiony do tej 10, a teraz nie mam zamiaru wracać do 7). Dlatego jeżeli ten klucz do PRO starci ważność to dobry będzie nawet W10 home w zapasie. No i teraz pytanie czy ktoś wie jak działa ten klucz którego nie trzeba wpisywać za każdym razem. W sensie w W10 można pominąć ten krok i on sam się aktywuje. To teraz tak mam świeżo zainstalowany W10 PRO na swoim dysku. I mam drugi dysk czysty (po prostu odłączę tamten i podłącze ten czysty) gdzie mam zamiar zainstalować w/w 7 i upgrade do 10 po to żeby można było później z kluczem 7 aktywować W10 home. I pytanie czy po tym jeżeli zamienię dysk na ten z W10 PRO nie będzie żadnego problemu że klucz nie właściwy albo że nie będę mógł reinstala zrobić do tego systemu w10 PRO (jeżeli klucz jednak będzie dalej aktywny)?
Jak by ktoś się interesował zrobiłem udało się. Na razie stary system (PRO) działa bez problemu i nie zanosi się na żadne problemy (chyba że przy reinstalacji tego PRO ale to niedługo sprawdzę bo idzie do mnie dysk ssd). Tu jest strona gdzie można pobrać plik do upgrad'a:
https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgradeCzasu zostało nie wiele bo z tego co pisze opcja znika 16 stycznia 2018..
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.