Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chce ci się to możesz zrobić za pomocą MineResetLite a jeżeli nie to... musisz zlecić komuś napisanie pluginu.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jak zrobić, aby świat end resetował się co 2h?
Opublikowano

Szukałem wczoraj dosyć długo i nie ma pluginu którego oczekujesz w sieci. Albo go samemu napiszesz albo ktoś ci napisze ew. może ktoś napisze i da linka do DL.

Opublikowano
6 godzin temu, SirCiastko napisał:

A dało by się może zrobić tak że świat się resetuje do światu który jest w folderze end2? czyli ze np jest end i za 2 godziny bedzie on taki jaki jest świat end2

Można to napisać w skrypcie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Blackovskyy napisał:

Można to napisać w skrypcie.

Napisał byś mi takie coś? Z góry dziekuje

//EDIT: Posiadam plugin MultiVerse-Core jak coś

Opublikowano
3 godziny temu, SirCiastko napisał:

Napisał byś mi takie coś? Z góry dziekuje

//EDIT: Posiadam plugin MultiVerse-Core jak coś

Chętnie bym pomógł i napisał lecz nigdy skryptów nie pisałem (only Java i pluginy, zaczynam dopiero a szkoda mi czasu na skrypty.) Poproś kogoś innego. Pozdrawiam! 

Opublikowano

Ewentualnie robisz schemat w World Edit i co 2h w skrypcie ci sie to wczytuję.

every 120 minutes:
	execute console command "komendaDoWczytaniaSwiata"

Ale nie wiem, czy zadziała.

banner.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, _space_ napisał:

Ewentualnie robisz schemat w World Edit i co 2h w skrypcie ci sie to wczytuję.

every 120 minutes:
	execute console command "komendaDoWczytaniaSwiata"

Ale nie wiem, czy zadziała.

to nie zadziała

Opublikowano

@Ref
Da się zrobić tak że świat się resetuje do światu który jest w folderze end2? czyli ze np jest end i za 2 godziny bedzie on taki jaki jest świat end2

Opublikowano

@SirCiastko Weźmy pod uwagę twój pomysł, mamy end i za 2h zmienia się on na end2 a potem co? Chyba że w tym czasie resetował by się End1 i potem znów by przywracało End1 itd... Ale musiałbyś komuś zlecić napisanie takowego pluginu.

Opublikowano
2 godziny temu, Blackovskyy napisał:

@SirCiastko Weźmy pod uwagę twój pomysł, mamy end i za 2h zmienia się on na end2 a potem co? Chyba że w tym czasie resetował by się End1 i potem znów by przywracało End1 itd... Ale musiałbyś komuś zlecić napisanie takowego pluginu.

Kopiuje swiat z end2 do world_the_end i za 2 godziny znowu kopiuje swiat z end2 do world_the_end i tak caly czas

Opublikowano

End nie koniecznie musi być taki sam... bo będzie to bez sensu.... 

Aczkolwiek jeśli uparcie chcesz ten sam świat to wystarczy że dodasz ten twój świat end na jakiś hosting plików po czym w skrypt napiszesz sobie download do serwera czyli w twoim przypadku np. Do tego folderu z serwerem... I zrobisz reload czego kompletnie nie polecam najlepiej jak byś zrobił to za pomocą komendy /mv import world_the_end po ówczesnym skasowanu swiata

Druga opcja już z całkowitym resetem endu może zostać wykonana tak samo przez skrypt np. 

Wykonując sprawdzanie every 2 hours: po czym jeśli docelowy end jest to ma to usunąć po czym np. Przez automatyczne usunięcie świata (plugin: MultiverseCore, komenda: /mv delete nazwa a nastepnie /mv confirm), ma wykonać się np. Za 5 sekund kolejna komenda żeby nie obciążać serwera  (ten sam plugin: /mv create world_the_end END) I potem stop żeby kod ze skryptu nie poszedł dalej, a wszystko samo się będzie robić 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano
9 godzin temu, blo1238 napisał:

End nie koniecznie musi być taki sam... bo będzie to bez sensu.... 

Aczkolwiek jeśli uparcie chcesz ten sam świat to wystarczy że dodasz ten twój świat end na jakiś hosting plików po czym w skrypt napiszesz sobie download do serwera czyli w twoim przypadku np. Do tego folderu z serwerem... I zrobisz reload czego kompletnie nie polecam najlepiej jak byś zrobił to za pomocą komendy /mv import world_the_end po ówczesnym skasowanu swiata

Druga opcja już z całkowitym resetem endu może zostać wykonana tak samo przez skrypt np. 

Wykonując sprawdzanie every 2 hours: po czym jeśli docelowy end jest to ma to usunąć po czym np. Przez automatyczne usunięcie świata (plugin: MultiverseCore, komenda: /mv delete nazwa a nastepnie /mv confirm), ma wykonać się np. Za 5 sekund kolejna komenda żeby nie obciążać serwera  (ten sam plugin: /mv create world_the_end END) I potem stop żeby kod ze skryptu nie poszedł dalej, a wszystko samo się będzie robić 

End nie musi być taki sam tylko żeby zachował srodek, czyli mini spawn z czerwona linia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...