Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać assassinem?

ViQney

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze grałem w jungli bruiserem albo tankiem, ale od wczoraj zacząłem grywać assasinem, wybrałem Kha'Zixa bo jego postać mi się najbardziej podoba, grałem kilka razy i za cholerę nie mogę ogarnąć. Jak grać, żeby wygrywać? Ciągle trafiają mi się do 3 tanków w enemy, którzy zawsze chodzą w grupach i nigdy jako assassin nie mam okazji, żeby kogoś szybko zabić i uciec potem. Zbyt papierowa postać, dostanę jednego stuna i po mnie :/ jakieś porady? 

Opublikowano

Musisz się czaić żeby wskoczyć na enemy carry gdy ten chociaż przez ułamek sekundy straci peel od teamku, Kha'Zixem łatwo idzie 1shotować squishy championów, więc graj cierpliwie w team fighcie, nie musisz od razu wskakiwać. Kha ma 2/3x niewidke na ulcie + po ewolucji R masz niewidke w krzakach, więc używaj tego mądrze a zacznie Ci wychodzić.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano
2 godziny temu, Sneakysu napisał:

Musisz się czaić żeby wskoczyć na enemy carry gdy ten chociaż przez ułamek sekundy straci peel od teamku, Kha'Zixem łatwo idzie 1shotować squishy championów, więc graj cierpliwie w team fighcie, nie musisz od razu wskakiwać. Kha ma 2/3x niewidke na ulcie + po ewolucji R masz niewidke w krzakach, więc używaj tego mądrze a zacznie Ci wychodzić.

Łatwo powiedzieć, robiłem to co napisałeś, ale nawet w tf adc trzyma się cały czas blisko jakiegoś golema i nie mogę nawet się zbliżyć. 

Opublikowano

To staraj się stać razem z drużyną i focusować najbliższy target dopóki enemy carry się nie odkryje i wtedy wskakuj na niego. Ciężko powiedzieć tbh, po prostu graj dużo asasynami a sam załapiesz wyczucie. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Musisz mieć w sobie taki instynkt, pograsz dużo to może się nauczysz. Assassinem będzie zawsze trudniej, bo musisz wyczuć dobry moment kiedy przeciwnik straci czujność, jest to trudniejsze, ale za to jak już wyczujesz moment to zabijasz na bombę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...