Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS w GTA V

Lajsiti123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podczas grania na laptopie w GTA po około 30 min zauwazam spadki FPS do 20 i gra strasznie laguje. Srednio mam około 40 FPS (FXAA, FullHD, cienie- srednie, cieniowanie-wysokie, ogolna jakosc-b.wysoka, trawa- wysoka, cienie bardzo miekkie, Post fx- wysokie). Zmniejszenie rozdzielczości nie pomaga. Pierwsze ok 30min gra chodzi płynnie. Potem FPS spadaja i laguje. Laptop: i5-6300HQ. gtx 950m 4gb, 8gb ram. Proszę o sugestie.

Opublikowano

Jeśli grasz na laptopie, to rzecz jasna że komputer może się przegrzewać co spowoduje spowolnienie działania podzespołów.

Radze przeczyścić odkurzaczem wywietrzniki, ewentualnie kupić podkładkę chłodząca.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Również synchronizacja pionowa spowalnia działanie gry .

Ja gdy miałem synchronizacje włączoną to miałem z 30fps a gdy ją wyłączyłem miałem stałe 60fps

Moje podzespoły: proc. intel core 2 duo 2 rdzenie ,karta graf. msi geforce gt 740 2gb ,pamieć ram: 8gb ram.

I tak jak ijezus napisał również się przegrzewają podzespoły.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Laptop nie ma tak dobrego chłodzenia jak komputer co powoduje wzrost temperatury podzespołów, jak i przy tym spadek wydajności, także to jest rzecz normalna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...