Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na Tytuły i zarządzanie nimi dla gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim

Od czasu moich daaawnych paczek z pluginami nie siedziałem juz w pluginach powiedzcie mi czy jest jakis plugin którym można by tworzyć tytuły (coś jak odznaki na Steam) coś w deseń przy randze gracz aby pojawiały się tytuły i osoba mogła wybierać które będa pokazywane na czacie, np.:

[Gracz] [Mikołaj] [Wytrwały] [Łowca] : bla bla bla

Po najechaniu myszka na czacie na np. [Mikołaj] pokaże się komunikat w dymku "Zdobyto za wzięcie udziału w Evencie świątecznym" 

Opublikowano

tak tak tez tak myślałem ale zeby potem mozna tym było zarządzac i np bylo mozna miec max 3 tytuły a potem trzeba mozna bylo jedna zabrać a druga dodac

Opublikowano

Takie coś w prosty sposób możesz zrobić w Skript. Masz tutaj przykład wykorzystania tooltip JSON ;).

on chat: 
 message contains "TOOLTIP":
  set {_message} to message
  replace all "TOOLTIP" with "##" in {_message}
  set {_1} to index of "##" in {_message}
  set {_2} to subtext of {_message} from character ({_1}+1) to
character (length of {_message}-1)
  set {_mess} to message
  replace all "TOOLTIP%{_2}%TOOLTIP" with "" in {_mess}
  loop all players:
   send json message "%player's group%%player's name%:%{_mess}%" tooltip "%{_2}%" to all players

• Marosking zmienił(a) tytuł na Plugin na Tytuły i zarządzanie nimi dla gracza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...