Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enduro

Ronter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mając 170 cm opłaca się kupować crossa 250/450? Aktualnie jeżdżę na 125 i mocy brakuje ale nie wiem jak sobie poradzę w lesie na crossie gdzie na moto dostaje tylko na palcach ;/. Czy może kupić jakieś wypasione 2t 125 które mają po 40+ koni?:D

Są tu znawcy?:D

Opublikowano

To zależy czy kupując masz na myśli 250 loncina czy coś tego pokroju. Niby piszą że mają te 24 konie, ale wierzyć w to mi się nie chce. Nowe lociny 250 są w canach 4000-6000 tyś złoty, a za to na pewno dostaniesz zdrową, mocną i z wiekszą mocądo dyspozycji sete. Ja sam aktualnie niedawno byłem przed zakupem, ale wybrałem markowego (fakt że jest to 50, ale też ujmie pokazać) i nie załuje że dołżyłem drugiego tysiaka. A i to też zależy od tego czy stać cię na koszta eksploatacji, bo do chińczyków ceny są znikome, a w markowych to już ceny potrafią być...

Opublikowano

Raczej coś markowego bo zmieniam tylko dlatego że chce się nauczyć na 1 kole jeździć a moje diabolini tylko na 1 na kolo leci i czasem na 2 poleci jak dobrze kierownicą szarpnę :). A te 24 konie w loncinie mnie nie interesuje :D

Opublikowano
5 minut temu, Ronter napisał:

Raczej coś markowego bo zmieniam tylko dlatego że chce się nauczyć na 1 kole jeździć a moje diabolini tylko na 1 na kolo leci i czasem na 2 poleci jak dobrze kierownicą szarpnę :).

A interesuje Cię coś z kwietem (możliwość rejestracji) czy bez, oraz w jakich granicach cenowych. Zawsze markowe to markowe, w kwestii motoryzajcji moim zdaniem. Mój kumpel miał Loncina to co chwilę musiał wymieniać felgi tył, a raz nawet pękł mu karter bo łańcuch strzelił no i koszta też były.

Opublikowano
21 minut temu, Ronter napisał:

Czy z kwitem czy bez mi to obojętne bo i tak tylko po lasach latam, a cenowo to chce tak do 8000

No, a więc co innego mogę ci powiedzieć, po przesiadce z takiego diabolini to na pewno rozglądał bym się za jakąś 125, bo zobaczysz że całkowicie inaczej zachowuje się taki cross/enduro z prawdziwego zdarzenia niż taki produkowany przez chinczyków. Mam kilku kumpli co kupili na pierwsze moto/przesiadkę z chińczyka 250 w 2t i od razu sprzedawali bo za mocny :22_stuck_out_tongue_winking_eye:. Moim zdaniem nic innego niż teraz rozglądać się za jakąś  fajną okazją (jakiś ktm/yamha yz, honda) nie zostaje.

Opublikowano
Przed chwilą, Ronter napisał:

Tylko pytanie czy 250 czy 125 ;d

Ja po przesiadce z Diabolini/Locina brałbym 125, zobaczysz to jest całkowicie inaczej, po pierwsze dwusuw, po drugie całkowicie inaczej oddawana moc, ma przysłowiowe jebnięci* gdy wchodzi w rezo. 250 2t to już szatan, to ma takie pierdolnięci*, tym dłużej będziesz się uczył jezdzić niż czerpał korzyści z fajnej zabawy w lesie ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...