Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problemy z locale_string

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z locale string, ponieważ nie czyta mi polskich znaków i zastępuje je "???" :D Plik ma ok. 70kb, gdy zmienię kodowanie na ANSI to rozmiar zmienia się do ok. 50 kb, do czasu restartu serwera czyta jednak te polskie znaki, a po reboocie wszystkie komunikaty są po chińsku. Co mogę zrobić żeby to naprawić i żeby były polskie znaki???

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Wejdz w ustawienia notepada

Ustawienia -> preferencje -> inne   i odznacz Automatyczne wykrywanie kodowania

Teraz edytuj czysty locale_string.

Opublikowano

@Intern

Tak mam u siebie właśnie. Ale jak edytuję ten plik 68 kb i zamienię te znaczki zapytania na normalnie litery polskie, to po zapisaniu i ponownym otwarciu pliku są znowu znaki zapytania... :P

1377019234-U697852.png

Opublikowano

1. Po tej zmianie nie otwierasz tego pliku, musisz zdobyć nowy, którego jeszcze nie otrwierałeś notepadem

2. ew. możesz jeszcze zmienić kodowanie w  Ust-> prefer.->nowy dokument, ustaw ANSI, windows, zwykły tekst

Wiecej sposobów nie znam

Opublikowano

Po wgraniu sklepów offline dodałem te komunikaty które są związane ze sklepami i wtedy zaczęły się dziać takie rzeczy... Paszka wysłał mi ten plik, który i Wam teraz tutaj wysłałem, ale już normalnie był z tymi pytajnikami... Tyle że działa na tyle, że nie wyświetla chińskich znaczków...

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Czyli to nie jest czysty plik :D  bo otwierałeś go notepadem z włączonym rozpoznawaniem kodowania i dopiero nam go wstawiłeś. Pobierz go jeszcze raz i otwórz w np++, jeśli masz wyłączone rozpoznawanie kodowania to powinieneś widzieć polskie znaki.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...