Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dołączeniem do serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś grając na paczce modów FTB PRESENT CRACKPACK, wystapił mi dziwny błąd. Z kolegą poprzez hosting TITANaxe postanowiliśmy na niej pograć, wszystko ładnie śmigało. Po ok. 7h gry zaczęło mi crashować minecrafta co 20-30min, więc postanowiłem zresetować komputer w celu poprawy gry. Po zresetowaniu komputera podjałem próbe wejscia na serwer, przez sekunde pokazał mi się obraz i nagle taki komunikat:

"a fatal error has occured, connection is terminated"

ten błąd jest tylko w moim przypadku, bo mój kolega nadal może grać i nic mu się nie dzieje. Podałem mu pasy do premium aby sprawdził czy przypadkiem nie zbugowała mi się postać w grze, wszystko było ok.

Może ktoś wie jak temu zaradzić? Zainstalowałem na nowo CURSE (launcher do tej paczki), jave i nic nie dało. Próbowałem też przez launcher FTB, ciagle to samo.

Takie coś wyświetla się w logach

[01:45:47] [Server thread/INFO]: NICK joined the game
[01:45:50] [Server thread/INFO]: NICK lost connection: TranslatableComponent{key='disconnect.genericReason', args=[Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe], siblings=[], style=Style{hasParent=false, color=null, bold=null, italic=null, underlined=null, obfuscated=null, clickEvent=null, hoverEvent=null}}
[01:45:50] [Server thread/INFO]: NICK left the game

Dziekuje z góry za pomoc.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z dołączeniem do serwera.
Opublikowano
1 godzinę temu, Blackovskyy napisał:

Jaka wersja javy? Usuń .minecraft i zainstaluj od nowa.

Java 8 najnowsza, próbowałem nic to nie daje jak na FTB Launcher i CURSE

ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...