Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwanie sposobu na zarobek

Regaar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki znacie dobry sposób na zarobek pieniędzy w Terrarii (najnowsza wersja - 1.3.5.3)? Przeszedłem już Terrarię kiedyś, teraz gram ponownie i zależy mi na zdobyciu, odkryciu jak największej ilości rzeczy, a nie na samym pokonaniu bossów. Chociaż najwięcej kosztuje mnie zmiana bonusów w akcesoriach na najlepsze (które muszę zostawiać słabe przez brak monet).

Opublikowano
1 godzinę temu, Regaar napisał:

Witam, jaki znacie dobry sposób na zarobek pieniędzy w Terrarii (najnowsza wersja - 1.3.5.3)? Przeszedłem już Terrarię kiedyś, teraz gram ponownie i zależy mi na zdobyciu, odkryciu jak największej ilości rzeczy, a nie na samym pokonaniu bossów. Chociaż najwięcej kosztuje mnie zmiana bonusów w akcesoriach na najlepsze (które muszę zostawiać słabe przez brak monet).

Grasz na Normal czy Expert?

Opublikowano

Jako takiego szybkiego sposobu na pieniądze nie mam. Polecam Ci bić cały czas Eye of Cthulhu oraz King Slime. Z nich dropiom jak wiadomo Treasure Bagi. Dużo monet z nich można dostać. Nie jest to szybki sposobu ale jak masz hardmode i jakąś konkretną broń to będzie szybciej. :) 

Opublikowano

Ale z Eye of Cthulhu dropią 3 złote monety + 3 z worka, czyli razem 6. A biorąc pod uwagę, że potrzeba kilku platyn na jedną rzecz (przedmiot czy ulepszenie np. skrzydeł) to bardzo mało jednak. King slime jeszcze mniej dropi, bo 2 złote monety (w tym 1 z worka z expert). Zna ktoś jeszcze jakiś sposób?

Opublikowano

Demonite / Crimate Ore z Eye of Cthulhu możesz przetopić i sprzedać.

Bardziej efektywne są farmy, pamiętaj że jeżeli w farmie moby (z statuetek) zabijają pułapki / lawa dropu nie otrzymasz.

Przykładowa farma:

- Tworzysz bardzo duży zbiornik wodny w Jungli, nad tym zbiornikiem stawiasz małe pomieszczenie, pod którym umieszczasz pułpaki.

I do tego pomieszczenia wlewasz na dno trochę wody, aby moby focusowały się na tobie.

Powinno to wyglądać jakoś tak:

Znalezione obrazy dla zapytania terraria jungle money trap

• ThePoc zmienił(a) tytuł na Poszukiwanie sposobu na zarobek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dział Terraria Poradniki nie służy do rozpoczynania dyskusji. Od tego jest zwykły dział Terraria.

Kosz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...