Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Czy można dostać bana za nielegalny klucz?

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio czytałem gdzieś, że za użycie nielegalnego klucza można dostać bana na konto Steam. Nie wiem o co chodzi z tymi nielegalnymi kluczami, czym one są i gdzie takie można spotkać?

Opublikowano
19 minut temu, N3ST0 napisał:

Nielegalne klucze można kupić u nielegalnych sprzedawców, którzy mają je z nielegalnego źródła. 

A bana na konto Steam można dostać jak się taki klucz aktywuje.

Opublikowano

Jak klucz może być nielegalny? Klucz jest legalny tylko został zakupiony za pomocą nielegalnych sposobów, za co Ty nie jesteś winny tylko sprzedawca.

Jeśli kupisz klucz np. na G2A i ten klucz został kupiony za pomocą nielegalnych sposobów (kradzież itp.), to po kilku tygodniach produkt zostanie usunięty z twojego konta Steam.

Otrzymujesz informacje i zamiast przycisku graj masz kup.

Sam osobiście miałem taki przypadek, oczywiście otrzymałem zwrot kosztów.

Nie mówię tutaj o aktywacji jakiś kluczy przez VPN lub innych tricków, bo to wiąże się z banem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.12.2017 o 19:19, Norczan napisał:

Jak klucz może być nielegalny? Klucz jest legalny tylko został zakupiony za pomocą nielegalnych sposobów, za co Ty nie jesteś winny tylko sprzedawca.

Jeśli kupisz klucz np. na G2A i ten klucz został kupiony za pomocą nielegalnych sposobów (kradzież itp.), to po kilku tygodniach produkt zostanie usunięty z twojego konta Steam.

Otrzymujesz informacje i zamiast przycisku graj masz kup.

Sam osobiście miałem taki przypadek, oczywiście otrzymałem zwrot kosztów.

Nie mówię tutaj o aktywacji jakiś kluczy przez VPN lub innych tricków, bo to wiąże się z banem.

A zwrot na Steam dostałeś czy na stronie gdzie kupiłeś klucz?

Opublikowano

Jeżeli jest gra aktywowana kluczem, którego nie powinieneś mieć, to istnieje duże prawdopodobieństwo że tylko usuną ci ową grę z tego klucza a wszystko inne zostanie jak było.

Opublikowano
Dnia 13.01.2018 o 09:25, ThePoc napisał:

A zwrot na Steam dostałeś czy na stronie gdzie kupiłeś klucz?

Napisałem do supportu G2A i zaraz otrzymałem zwrot kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...