Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd po wybudzaniu z uśpienia

Hobcio

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam taki nietypowy problem z nowym laptopem, który od pewnego czasu ma problemy z trybem uśpienia i hibernacją. Ciężko ustalić mi konkretną przyczynę problemu, ponieważ nic takiego nie miało miejsca do niedawna. Być może zaczęło się tak dziać po którejś z aktualizacji Windowsa.
A problem wygląda następująco. Za każdym razem gdy laptop wejdzie w tryb uśpienia - czy to będzie "nieczynny" 30 minut, czy też zamknę klapę, wszystko jest ok. Dopiero po wybudzeniu - kliknięciu przycisku albo podniesieniu klapy, na ekranie dzieją się dziwne rzeczy.

IMG_20171228_153217.jpg

Jakość jest kiepska. Na żywo wygląda to tak, że cały ekran pokryty jest pionowymi zielonkawymi paskami, przeplatanymi innymi kolorkami. Ogólnie jest to taki miszmasz barw, a co ciekawe w miejscu kursora pojawia się jasny kwadracik. Mogę nim poruszać, ale nie próbowałem klikać "na ślepo". Restart komputera pomaga. Ale nie po to usypiam laptopa, żeby musieć go restartować.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Ktoś ma może pojęcie co to właściwie może być?

3299714609807431174823.jpeg

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgrałem starszą wersję sterownika graficznego, odinstalowałem ostatnią aktualizację windowsa i działa.

@MrSanten dzięki za naprowadzenie mnie na odpowiedni tor.

//edit

Temat do zamknięcia.

Dzięki za pomoc.

3299714609807431174823.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...