Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unity multiplayer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje jakiegoś prostego skryptu multiplayer w którym może być ale nie musi - możliwość testowania jak działa gra na multi na tym samym komputerze. 

PS: Testowałem UNET, ale to jest jakieś popsute 

Oczywiście punkty +reputacji za pomoc 

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Co takiego jest popsute? Do tej pory nie miałem z tym żadnego problemu, a prostszego sposobu na multiplayer w Unity raczej nie ma. Manual jest bardzo fajnie napisany, dzięki temu nie ma tu co spieprzyć.

Może po prostu przedstawisz z czym masz problem? Na pewno ktoś postara się pomóc.

gamedevmania.com

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.12.2017 o 19:37, Writen napisał:

Co takiego jest popsute? Do tej pory nie miałem z tym żadnego problemu, a prostszego sposobu na multiplayer w Unity raczej nie ma. Manual jest bardzo fajnie napisany, dzięki temu nie ma tu co spieprzyć.

Może po prostu przedstawisz z czym masz problem? Na pewno ktoś postara się pomóc.

NetworkManager has a NetworkIdentity component. This will cause the NetworkManager object to be disabled, so it is not recommended.
UnityEditor.Build.BuildPipelineInterfaces:OnSceneProcess(Scene, Boolean)

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Obiektowi z komponentem NetworkManager dodałeś jeszcze komponent NetworkIdentity?

Komponent NetworkIdentity powinieneś dodać do prefaba gracza, który ma być spawnowany w grze. I ten prefab musi być dodany do komponentu NetworkManager w Spaw Info -> Player Prefab

Generalnie to tak jak napisałem wcześniej, wystarczy zajrzeć do dokumentacji https://docs.unity3d.com/Manual/UNetSetup.html

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...