-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
assasyn100
assasyn100
Cześć wszystkim! Na samym początku chciałem przeprosić jeżeli wybrałem złą kategorię, ale nie wiedziałem jaką wybrać. No więc ostatnio mam problem z moim GTX 960m. Gdy włączam nią gry (teraz dam przykład The Forest) pisze takie coś: Failed to initialize Direct3D. Make sure you have at least DirectX 9.0c installed, have drivers for your graphics card and have not disabled 3D acceleration in display settings. InitializeEngineGraphics failed
Sterowniki aktulizowałem kilka razy, używałem Display Driver Uninstaller, różne wersje wpisywałem i nic. O dziwo w panelu sterowania pisze, że niby wszystko działa poprawnie. Dzisiaj jednak zauważyłem w Panelu Sterowania Nvidi, że znikło to logo w podglądzie. Czy to może mieć związek z tym? I ewentualnie co zrobić, aby to włączyć ten podgląd. Klikałem i pauza i odtwórz, ale nic to nie dało. Tak samo klikałem "Przywróć ustawienia standardowe (domyślne)" i to też nic nie dało. Jedynie co tam zmieniłem to domyślny procesor graficzny. Chciałbym jak najszybszą pomoc i dziękuje każdemu kto będzie chciał pomóc.
Specyfikacja: Model - Lenovo Y50-70
Procesor: - Intel Core i7 4720HQ
Karta Graficzna - GTX 960M + Intel HD Graphics 4600
RAM - 8gb
Sterowniki: 388.71
System: W8.1
To chyba już tyle z potrzebnych informacji, pisać, jeżeli ktoś będzie chciał się czegoś dodatkowego dowiedzieć.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.