Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać pod serwer mc?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym w niedalekiej przyszłości zakupić serwer minecraft'a lecz  nie wiem  na czym go postawić. 

Mam na razie dwóch faworytów są nimi VPS od TitanAXE pakiet Max XL oraz LVLUP pakiet VPS OpenVZ 8gb ram.

Zastanawiam się jaki wybrać pod 80-150 graczy na serwerze z silnikiem paperspigot oraz od 18-30 pluginów.

Jeśli macie swoje propozycje innych hostingów podajcie ich zalety oraz wady.

Dziękuje wszystkim za udzielenie odpowiedzi :D

Opublikowano
5 minut temu, MAROSKiNG napisał:

Wybrałbym jednak VPS od firmy LVLUP.pro, bo ty kontrolujesz sam swoimi zasobami, a na hostingu nie masz do tego za bardzo dostępu.

Ok dziękuje za odpowiedź ,ale mam jeszcze jedno pytanko ile taki vps wytrzyma graczy ?!?

Opublikowano

Polecam ci Titanaxe z tego powodu że jest tani lecz nie VPS tylko serwer ponieważ jak jest dużo osób to nie wywali ci go z braku ramu tylko będzie to stabilne

Opublikowano
3 minuty temu, Verdun1337 napisał:

Polecam ci Titanaxe z tego powodu że jest tani lecz nie VPS tylko serwer ponieważ jak jest dużo osób to nie wywali ci go z braku ramu tylko będzie to stabilne

Ok dzięki przemyśle to :D

Opublikowano
14 minut temu, Verdun1337 napisał:

Tani? Z tego co patrzę po cenniku aż taki tani nie jest, HOSTING 4gb ram kosztuje 30 zł (Powtarzam hosting, na CraftHoscie hosting kosztuje także 30zł a dostajesz 16gb ram!)
Co do VPS, titanaxe ma dobrą ochronę jednakże VPS z lvlup nie odstają im. LvlUP bierze serwery dedykowane/vps od firmy OVH https://www.ovh.pl/
Także jeżeli chcesz hosting to- CraftHost. Jeżeli chcesz VPS- LvlUP.

Opublikowano
1 minutę temu, Blackovskyy napisał:

Tani? Z tego co patrzę po cenniku aż taki tani nie jest, HOSTING 4gb ram kosztuje 30 zł (Powtarzam hosting, na crafthoscie hosting kosztuje także 30zł a dostajesz 16gb ram!)
Co do VPS, titanaxe ma dobrą ochronę jednakże VPS z lvlup nie odstają im. LvlUP bierze serwery dedykowane/vps od firmy OVH https://www.ovh.pl/

Ok dziękuje. Mam pytanie czym się różni w LVLUP VPS OpenVZ od KVM PRO ?!?

Opublikowano
2 minuty temu, Blackovskyy napisał:

Tani? Z tego co patrzę po cenniku aż taki tani nie jest, HOSTING 4gb ram kosztuje 30 zł (Powtarzam hosting, na CraftHoscie hosting kosztuje także 30zł a dostajesz 16gb ram!)
Także jeżeli chcesz hosting to- CraftHost. Jeżeli chcesz VPS- LvlUP.

Z titanaxe masz dużo więcej modyfikacji np. masz rcona itemshop z swymi iconami stronę jak sobie sam zrobisz płatność za tydzień czyli edycja potrwa 3 dni to zmieniasz sobie parametry itp.

Opublikowano
2 minuty temu, Verdun1337 napisał:

Z titanaxe masz dużo więcej modyfikacji np. masz rcona itemshop z swymi iconami stronę jak sobie sam zrobisz płatność za tydzień czyli edycja potrwa 3 dni to zmieniasz sobie parametry itp.

Stronę mogę sam zrobić chodź dopiero się uczę HTML, CSS i JS  ,ale i tak dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano
10 minut temu, ViperBosspvp napisał:

Ok dziękuje. Mam pytanie czym się różni w LVLUP VPS OpenVZ od KVM PRO ?!?

OpenVZ ma 1 vCPU a KVM Game Pro 2 vCPU.
Wszystko masz na stronie LvlUP.
Tutaj ci podam najważniejsze różnice pomiędzy OpenVZ a KVMGP
(OPCJE KTÓRE POSIADA KVMGP A OpenVZ NIE)
- Przywrócenie pełnej kopii zapasowej
- Whitelista UDP (firewall): bezpłatnie
Specjalne filtry dla ruchu UDP, wtedy do serwera powinny trafiać tylko te pakiety przeznaczone dla serwera gier
- Własny obraz .iso do instalacji: bezpłatnie
Pozwala zainstalować przez konsolę KVM system inny niż Linux .
Pozdrawiam ;)
@Verdun1337
Strona na titanaxe jest połączona z nimi, czyli po prostu pieniędzy nie możesz "zabrać" a lecą one na twoje konto titanaxe. Jeżeli ktoś nie umie napisać strony to może kogoś zatrudnić/wynająć do tego zlecenia, i bardziej mu się to opłaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...