Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI GeForce GTX 1050 2gb vs Zasilacz

ganjasklad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! z góry dzięki za odpowiedź :)

Czy ten zasilacz który aktualnie posiadam..

83224253556870652019.jpg

da radę z kartą MSI GeForce GTX 1050 Gaming X 2GB DDR5 128bit

33717098875514819657.png

Opublikowano
2 godziny temu, TheKamilPolska napisał:

Jesli firma nie jest z czarnej listy to sobie z nią poradzi :)

"LOGIC"

nie spali mi karty czy tam zasilacza? moc jest ok?  nie znam się dlatego pisze :)

Opublikowano
6 godzin temu, TheKamilPolska napisał:

Z czarnej listy :/

Jaki masz procesor? Podkrecanie karty musisz odpuscic w takim razie.

win 7 x64

Procesor: Intel Core i5 2500K CPU @ 3.30ghz (4 CPUs) ` 3.6ghz

Grafika: Radeon HD 6870 1GB

Ram: 8gb

Opublikowano

Ech tak myślałem, piszecie na gape.
Grafika GTX 1050 potrzebuje min. 450W więc już widać jakiego napięcia domyślnie będzie używać Twoja karta. Poza tym u Cb moc maxymalna wynosi 620W a nie łączna moc a to jest wielka różnica.
Jeśli 450W nie będzie wystarczające wówczas zasilacz będzie pobierał więcej mocy. Sprawdź sobie programikiem testującym, np. PassMark, Open Hardware Monitor bądź innym i wtedy sam zobaczysz. Ważne, byś podpiął najpierw na złączu 20 pinowym bo tam masz 12V! Ale możesz też na 24 pin. Jeśli moc będzie za mała to nie wystartuje komp i będziesz miał napis power Supply is failure czy coś w ten deseń ;) Gwarantuję jednak, że karta się nie spali.
Jak podkręcisz procka to zasilacz masz jak marzenie :)
Myślę, że wątpliwości teraz nie będzie.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil2321 napisał:

Ech tak myślałem, piszecie na gape.
Grafika GTX 1050 potrzebuje min. 450W więc już widać jakiego napięcia domyślnie będzie używać Twoja karta. Poza tym u Cb moc maxymalna wynosi 620W a nie łączna moc a to jest wielka różnica.
Jeśli 450W nie będzie wystarczające wówczas zasilacz będzie pobierał więcej mocy. Sprawdź sobie programikiem testującym, np. PassMark, Open Hardware Monitor bądź innym i wtedy sam zobaczysz. Ważne, byś podpiął najpierw na złączu 20 pinowym bo tam masz 12V! Ale możesz też na 24 pin. Jeśli moc będzie za mała to nie wystartuje komp i będziesz miał napis power Supply is failure czy coś w ten deseń ;) Gwarantuję jednak, że karta się nie spali.
Jak podkręcisz procka to zasilacz masz jak marzenie :)
Myślę, że wątpliwości teraz nie będzie.

To jak już wiem że będzie trybić bo głównie o to mi się rozchodzi :) to może jakieś sugestie?  co do karty , może jakiś inny model? większa pamięć? (o ile zasilacz da rade z większym GB ) nie chciał bym przekroczyć 600/700 zł :)

Opublikowano
15 minut temu, ganjasklad napisał:

To jak już wiem że będzie trybić bo głównie o to mi się rozchodzi :) to może jakieś sugestie?  co do karty , może jakiś inny model? większa pamięć? (o ile zasilacz da rade z większym GB ) nie chciał bym przekroczyć 600/700 zł :)

Minimalnie lepsza i pojemniejsza jest GTX 1050Ti ale szczerze? Nie warto bo wtedy warto dołożyć do gtx1070 te około 400zł i mieć lepszą.
To już polecam kupić Ci dysk SSD i mieć na nim tylko system, a reszta mieć na drugim dysku niż dopłacać do karty 1050Ti xD

Opublikowano
26 minut temu, kamil2321 napisał:

Minimalnie lepsza i pojemniejsza jest GTX 1050Ti ale szczerze? Nie warto bo wtedy warto dołożyć do gtx1070 te około 400zł i mieć lepszą.
To już polecam kupić Ci dysk SSD i mieć na nim tylko system, a reszta mieć na drugim dysku niż dopłacać do karty 1050Ti xD

co do zasilacza da rade np z jakimś geforcem / radeonem 4gb czy to już za mała moc zasilacza na 4gb kartę

Opublikowano
7 minut temu, ganjasklad napisał:

co do zasilacza da rade np z jakimś geforcem / radeonem 4gb czy to już za mała moc zasilacza na 4gb kartę

Moc jest wystarczająca z pamięcią 4GB, ale nie wiem jak to w praktyce będzie. Jeśli kupować karty to polecam na allegro bo w razie czego jak nie pójdzie to zwrot 14 dni ;) 
generalnie trzeba sprawdzić programikiem, który obciąża 100% grafikę i wtedy zobaczysz czy daje rade zasilacz czy nie. A co do Radeona to nie polecam, radeon nie dorównuje i nigdy nie dorówna nawet cenowo do GeForce, GeForce są tańsze od tych złomowatych Radeonów ;) Ale i tak zaraz ktoś wyjedzie z notką że gadam głupoty, a udowodniono to już 2 lata temu kiedy nvidia opatentowała coś czego radeon do tej pory nie ma, stabilność, szybkość i wielowątkowość w zadaniach przy dużych obliczeniach rdzenie CUDA to coś cennego.

No wyjaśniłem teraz nieco więcej :D

Opublikowano
2 godziny temu, kamil2321 napisał:

Moc jest wystarczająca z pamięcią 4GB, ale nie wiem jak to w praktyce będzie. Jeśli kupować karty to polecam na allegro bo w razie czego jak nie pójdzie to zwrot 14 dni ;) 
generalnie trzeba sprawdzić programikiem, który obciąża 100% grafikę i wtedy zobaczysz czy daje rade zasilacz czy nie. A co do Radeona to nie polecam, radeon nie dorównuje i nigdy nie dorówna nawet cenowo do GeForce, GeForce są tańsze od tych złomowatych Radeonów ;) Ale i tak zaraz ktoś wyjedzie z notką że gadam głupoty, a udowodniono to już 2 lata temu kiedy nvidia opatentowała coś czego radeon do tej pory nie ma, stabilność, szybkość i wielowątkowość w zadaniach przy dużych obliczeniach rdzenie CUDA to coś cennego.

No wyjaśniłem teraz nieco więcej :D

Programy które WW?  , i normalnie puścić na tej karcie którą aktualnie mam czyli  radeon HD 6870

Opublikowano
23 minuty temu, ganjasklad napisał:

Programy które WW?  , i normalnie puścić na tej karcie którą aktualnie mam czyli  radeon HD 6870

Sporo jest programów :D A tak propo na 100% 4gb pójdzie Ci na Twoim zasilaczu, nawet 6GB pójdzie Ci na Twoim zasilaczu więc nawet nie musisz testować ale jak chcesz to możesz :P

Opublikowano
13 minut temu, kamil2321 napisał:

Sporo jest programów :D A tak propo na 100% 4gb pójdzie Ci na Twoim zasilaczu, nawet 6GB pójdzie Ci na Twoim zasilaczu więc nawet nie musisz testować ale jak chcesz to możesz :P

no to dzięki wielkie kolego za info. wszelakie :) chciałem wiedzieć czy na tym zasilaczu pyknie 2gb karta lub nawet i 4gb i się dowiedziałem , zaraz do sklepu po kartę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...