Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet działa tylko na jednym urządzeniu

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż napotkał mnie problem. Internet już od wczoraj zaczął odwalać. Mam na myśli, że JEDNIE działa mi na komputerze. Wszystko jest tutaj okej. Ale problem jest już na innych urządzeniach. U mnie na telefonie nie działa, tzn robiłem test z aplikacji i mam ponad 200 pingu i prędkość pobierania 0,00mbps. Patrzałem na innych telefonach - jest zupełnie tak samo. Nic nie grzebałem w sieci a zaczęło to się dziać od wczoraj wieczora. Jest jakaś szansa naprawić to samemu czy trzeba dzwonić do dostawcy? Internet netia jak coś.

I zaznaczam, że jak korzystam z telefonu to działa tylko facebook i messenger a strony ani youtube - nic.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Dostawca nie ma nic do tego, bardziej zła konfiguracja routera. Wyłącz i włącz  router , w razie problemów dalej sprawdź ustawienia NAT i DNS czy są na 100% załączone. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak jak mówi kolega wyżej, również wydaje mi się że będzie wina routera, reset powinien pomóc, ewentualnie może być potrzeba przywrócenia ustawień fabrycznych. W najgorszym wypadku router mógł ulec awarii. Nie kombinowałbym tutaj z telefonami i tp, ponieważ jak stało się to z dnia na dzień i to na dodatek w każdym urządzeniu to zapewne router lub jakiś modem, access point czy co tylko jest używane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...