Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję ekipy (administracji, techników) do projektu battle royal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak wiecie lub nie - battle royal jest trybem gry, w którym kilku (lub kilkudziesięciu graczy) walczy między sobą do momentu, aż nie zostanie ostatnia żywa osoba. Rozgrywka prowadzona jest na mapie, na której porozrzucane jest uzbrojenie i inne przedmioty pomocne w przetrwaniu. Tempo rozgrywki jest stopniowo zwiększane poprzez zmniejszający się w losowy sposób teren, na którym mogą przebywać gracze. Postacie w tym trybie nie mogą odradzać się w trakcie meczu; a przykładem tego gatunku jest Fortnite, PUBG czy H1Z1. 

W mojej głowie zrodził się pomysł, aby odwzorować taki battle royal w naszym kochanym minecraftcie. Gracze respiliby się losowo na przygotowanych wcześniej mapach, wokół znajdowałyby siię budynki i miejsca, w których stałyby skrzynki z itemami potrzebnymi do przeżycia (pistolety [dodane przez plugin], jedzenie, armor etc.). Całość zagrodzona by była wysokim szkłem (tzw. strefą), która przesuwałaby się co 5 minut, a kto nie zdążyłby wejść do zaznaczonego terenu, automatycznie ginie. Nie mam jeszcze pomyslu na tzw. "air drop", czyli zrzucanie w losowe miejsce na mapie skrzyni z dodatkowymi, lepszymi itemami, ale jak wcześniej napisałem jest to dopiero projekt, do którego szukam ludzi.

Teraz trochę o tym kogo poszukuję:

-Administratorów (osób, które zajmowałyby się pomaganiem mi tworzenia serwera od podstaw, wymyślaniem dodatków etc)

-Testerów (osób zajmujacych się testowaniem nowości na serwerze)

-Techników (programistów, którzy znają choć podstawy pisania skryptów i pluginów)

-Mapcreatorów (osób, które potrafią zbudować arenę, na której będą toczyły się walki)

-Moderatorów/pomocników (osób, które w przyszłości będą ogarniać czat, serwer, a w chwili obecnej wykazywać się kreatywnością i pomagać w tworzeniu serwera)

Moje oczekiwania

Na pewno od przyszłych kandydatów oczekiwałbym kreatywności, co w przypadku surowego projektu jest bardzo ważne. Poza tym, szukam osób dojrzałych, którzy nie są toksyczni i chcą pomóc, a nie działać na szkody serwera. Wiek kandydata nie gra dużej roli, nie ważne, czy masz 12 czy 20 lat, jeżeli masz pomysł na serwer i chcesz mi pomóc - szukam właśnie Ciebie :)

Co mogę zaoferować?

Od siebie oferuję wkład finansowy, zaangażowanie i dużą ilość wolnego czasu (nawet do kilkunastu godzin w ciągu doby), technikom czy mapcreatorom na zlecenie odpowiednie wynagrodzenie (do ustalenia na PW), zaś osobom, które chcą u mnie zostać na dłużej, w przyszłości % z dochodów serwera, oraz oddzielne wynagrodzenie pieniężne.

Kontakt

Jeżeli dotrwałeś do końca, jesteś zainteresowany i chcesz się ze mną skontaktować - zapraszam

Discord: GetFrag#3021

GG: 64519845

PW FORUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...