Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Adc do nauki

Nightgreen3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do nauki, tak? Wszystkie są do nauki, bo nie trzeba takiej mechaniki. Wystarczy orb walking i troche iq. Orb walking polecam ustawić na x. Na yt masz dużo poradników o tym. :D

Dodam, że grając Vayne s5-s6-s7 wbiłem do D5. 

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

• 1 miesiąc temu...
  • Creative zmienił(a) tytuł na [Champ] Adc do nauki
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak wyżej, Cait ze względu na zasięg, MF zaprostote, a ja dodam jeszcze Tristane, Ashe i Luciana. Jakoś za bardzo wymagający nie są. Ewentualnie Jinx jak nie chce Ci się nudzić na linii c:

LoLforcastjenna4.png

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem najlepszym AD Carry do nauki będzie wyżej wymieniona Caitlyn.
Jeśli masz jakiegoś premade'a niech zagra Morganą.
Jej Q (snear) + Twoje W (pułapka) zapewnią Ci wiele pewnych killi. 
Strasznie łatwa do wygrania linia. 
Caitlyn ma duży zasięg i bardzo dobrą moim zdaniem pasywkę. 
Ma też escape mechanism z skilla na E, wystarczy go dobrze castować.

giphy.gif

• 2 miesiące temu...
Pomocnik
Opublikowano

Ogólnie to każdego adc musisz poznać, aby nauczyć się nim grać.

Najłatwiejszym adc moim zdaniem jest Caitlyn - duży zasięg, mocny dps i trudno się przemieszczać enemy jak umiejętnie rozstawisz pułapki.

Dnia 24.03.2018 o 21:35, ProProDeStroY napisał:

Moim skromnym zdaniem najlepszym AD Carry do nauki będzie wyżej wymieniona Caitlyn.
Jeśli masz jakiegoś premade'a niech zagra Morganą.
Jej Q (snear) + Twoje W (pułapka) zapewnią Ci wiele pewnych killi. 
Strasznie łatwa do wygrania linia. 
Caitlyn ma duży zasięg i bardzo dobrą moim zdaniem pasywkę. 
Ma też escape mechanism z skilla na E, wystarczy go dobrze castować.

Och nie zauważyłam, że już ktoś ją opisał. ;p

W dodatku jeszcze Ashe - permaslow, jak złapie feeda to nie do zabicia przy dobrym coverze.

nWHug0o.png

Opublikowano

Twitch

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

W sumie najprostszym ADC jest chyba atm jinx = tylko strzelasz i "bardziej skillowi gracze" jeszcze Q używają, reszta to whatever. Cait zasięgiem wygrywa prawie wszystko, a MF jest prosta.

Pomocnik
Opublikowano
1 godzinę temu, Reyaver napisał:

W sumie najprostszym ADC jest chyba atm jinx = tylko strzelasz i "bardziej skillowi gracze" jeszcze Q używają, reszta to whatever. Cait zasięgiem wygrywa prawie wszystko, a MF jest prosta.

T_T

Nie chcę nic pisać, ale właśnie za pomocą Q ona strzela i rozpierdziela wszystko.

Skillowi gracze potrafią użyć ulta z respu, żeby zabić po enemy nexusem. (Tak, czasem mi się zdarza taki plays).

Nie, reszta to nie whatever. Nafeedowana Jinx bez coveru i pozycjonowania to tak jakbyś wypuścił chomika domowego na wolność.

MF jest teraz głównie pod poke, wystarczy dobrze rzucić ulta i easy penta, zwłaszcza jeszcze jak ma się combo z ultem Malphite'a.

Caitlyn samym rangem Ci wiele nie zrobi, żeby wygrać musisz umiejętnie stawiać pułapki, w które enemy będzie wchodzić.

nWHug0o.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ashe i Sivir to jedni z najprostszych ADC, którzy pozwolą ci szybką opanować ich mechanikę, a następnie skupić się na grze MACRO jako ADC. Postacie te łatwo ukazują fundamenty gry strzelcami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...