Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powroty z nudów czy tęsknoty

Jimmy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś grałem dużo w aiona bodajże 4 - 4.5 (jeszcze za czasów katalam), skończyłem nie długo przed ich 'wycofaniem'. Miałem na barusie templara 65 oraz sina którego porzuciłem chyba nawet na 64 lvlu. Gra mi się trochę nudziła. Zastanawiam się nad powrotem i tu pytanie czy warto wrócić na te stare postacie, a raczej na jednąz tych czy zacząć od nowa? Czy jeśli bym zrobił nową jest możliwość przekazania rzeczy/kinah na nową czy na obydwu będę musiał mieć gp(pamiętam że bez tego nie dało się handlować). Populacja widzę że na barusie taka sobie. To prawda, że te dwa polskie serwery będą łączone? Boje się, że wejdę do gry i nie będę wiedział co robić po czym zrezygnuje. Pamiętam, że fajnie się tam spędzało czas na lvlowaniu czy nawet farmieniu monetek, które czasem stawało się straszne i mocno zniechęcało, dalej są brązowe, srebrne złote itd? :D Dzisiejsze starsze gry w które grałem czy też nowe tytuły nudzą mi się po kilku dniach. Co jeśli bym zaczął od nowa? Takim np gladem? Lubie mieć fajny dps i w miarę łatwą do ogarnięcia klasę oraz szybko robić progress. Jesteście w stanie udzielić kilku cennych wskazówek? Czuje, że mi się trochę tęskni chociaż tak szczerze nic nigdy wielkiego tam nie osiągnąłem, a pewnie by było inaczej gdybym wtedy nie zrezygnował :(

Opublikowano

1. To od Ciebie zależy, czy chcesz grać na starszych postaciach, czy może planujesz zrobić sobie coś nowego.
Możesz kontynuować, po co marnować czas na tworzenie nowych postaci od nowa? Chyba, że nie pasują Ci te klasy, które posiadasz to wtedy co innego.

2. Jeśli masz gold packa to możesz wrzucać sobie niektóre itemy oraz kinahy do tzw 'account warehouse'.
Nie wszystko da się tam wrzucić.

3. Gold pack działa na całe konto, czyli na wszystkich postaciach masz udogodnienia.

4. Aktualny Aion to P2W kupa, więc i tak nie ma sensu w to grać. Ludzie głównie robią niektóre zadania oraz wchodzą na instancje PvP i niektóre PvE w celach zarobku, zdobycia gearu i podbicia rankingu.

5. Monetki nie mają znaczenia. 
Ogólnie...
System lvlowania 1-66 jest banalny, gra prowadzi Cię w pewnym sensie za rączkę, bo masz sporo questów, ale i tak od konkretnego lvla warto iść pofarmić jedną z instancji, aby szybciej podbić lvl do tej 65,  a dalej? Podbijasz po prostu expa na własną rękę. Robisz daily, robisz niektóre zadania, robisz instancje, działasz z legionem i tyle. Ewentualnie wywalasz hajs, aby zdobyć pewne rzeczy dużo, dużo szybciej, lub po prostu zarobić.
GF poodcinał drogi zarobków.
Wspominasz czasy 4.0 - 4.5, czyli czasy, gdzie Aion był jeszcze grywalny i dawał sporo radochy, ale teraz? Ja osobiście polecam znaleźć inną grę.
Po 5.0 gra stała się po prostu hmm? Zepsuta? Zmieniona? GF wprowadzał ukryte aktualizacje zmniejszające rate drop, odcinali od zarobków, sama gospodarka była strasznie regulowana.
Sporo o tym pisałem w innych tematach, jeśli jesteś tym zaciekawiony to sobie poszukasz.

6. Nie wiem, co by było, jakbyś sobie zaczął grę gladem.
Po prostu musisz sobie sprawdzić klasę. 
Glad zawsze był fajną postacią i zawsze warto było mieć tą postać jako jednego z altów.

Ja bym w ogóle nie zaczynał, bo ta gra jest zniszczona.
Pograj sobie np. w NotAiona(prywatny serwer PvP stworzony przez pasjonatów).

To chyba tyle jeśli o mnie chodzi.
Sporo rzeczy masz w innych tematach, sporo moich wypowiedzi oraz opinii i podsumowań poczynań GF oraz tego, w jakim kierunku zmierza sama gra.
Jeśli Cię to ciekawi to zapraszam do przejrzenia tych wpisów, może znajdziesz coś ciekawego, a jeśli nie to śmiało pytaj.

Życzę Wesołych Świąt :)

Opublikowano

Zdecydowałem się zrobić nową postać tym razem bard. Od samego poczatku przyjemna gra, po 10 lvlu jeszcze lepiej, przypomniały mi sie stare lokacje i męki jakie towarzyszyły wtedy aby zrobić jakiś quest ^^ Póki co będę sobie powoli wbijał, przypominał i ogarniał resztę, zobaczymy co z tego będzie. Moge jedynie przyznać, że jestem pod wrażeniem barda oraz zachęcić do gry na barus-elyosi. Z czasem mam nadzieję, że znajdę jakiś przyjazny legion chętny do udzielenia wskazówek o grze i rozwoju postaci chociaż już wiele się dowiedziałem. 

@Velkoz21 dzięki za życzenia również życzę wesołych Tobie, jak i innym użytkownikom. Postaram sie w wolnej chwili przejrzeć wpisy o których mówisz, pozdrawiam

:10_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...