Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Awaria po uderzeniu w obudowę

PaRaLyZeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedziałem sobie przy gierce, przypadkowo uderzyłem nogą w obudowę na tyle mocno, że komputer lekko się zachwiał, jednakże nie było to jakieś super uderzenie. W tym momencie dostałem freeza ekranu i głośniki zaczęły buczeć. Zrobiłem mu po chwili hard reset przyciskiem power (na zwykły przycisk reset nie reagował), a teraz "włącza się", ale na monitorze nic nie jest wyświetlane, jak również po odczekaniu tych 20 sekund nie słuchać dźwięku Windowsa. Ponadto nie reaguje na pojedyncze naciśnięcie "power" w celu wyłączenia, trzeba go przytrzymać żeby przestał chodzić. Otworzyłem mu obudowę, ale wszystko na pierwszy rzut oka jest w stanie nienaruszonym. Komputer składałem rok temu, także jest stosunkowo nowy, w dodatku jest raczej z wyższej półki. Wentylator na chodzeniu do procka się uruchamia, grafika się świeci. Próbowałem odłączyć kartę graficzną i podłączyć monitor pod płytę główną, ale zupełnie nic to nie zmieniło. Co mogło się stać? 

e988694d045be.jpg

Opublikowano

Generalnie nie wiem jaka jest przyczyna tego, ale mogę Ci powiedzieć, że w swoim starym PC miałem identycznie! czasem dalej tak mam, ale mocne uderzenie z kopa w przód komputera pomaga (bynajmniej mi). Ktoś miał coś podobnego i ma rozwiązanie? :s

3da3fe8b5fb226b9med.png

Opublikowano

Dobra, naprawione... Jedna kość Ramu wyskoczyła. Ale tak sucz wyskoczyła, że tego w żaden sposób nie było widać, dosłowne na ćwierć milimetra. Spróbowałem na siłę docisnąć obie i jedna kliknęła. Już wszystko działa.

e988694d045be.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...