Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór antywirusa

Aplay.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Polecicie jakiegoś dobrego, darmowego antywirusa? W miarę funkcjonalnego, który faktycznie usuwa jakieś zagrożenia w postaci wirusów lub oczyszcza system w celu usunięcia lagów. W zasadzie nie musi być koniecznie darmowy, ale istotne, żeby subskrypcja nie była też za droga, obecny okres jest najlepszy jeśli chodzi o ceny (promocje świąteczne). Z góry dzięki :)   

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Ja mam 360 total security, nie wiem czy do końca wszystko usuwa ale jest w miarę spoko bo ma np. opcję ccleanera i może ustawić jakieś tam pliki startowe jeśli są źle skonfigurowane .

ck3iKPN.jpg

Opublikowano

Według mnie dobrym antywirusem jest Bitdefender, którego jakiś czas temu używałem. Jest bardzo lekki i prosty w obsłudze, a jego cena również nie jest za wysoka. Wersja Internet Security 120zł/rok.  Poza tym jest teraz opcja 90 dni trialu, więc warto spróbować. Co do Windows 10 Defender to może i jest wystarczający, ale np. mi przysporzył wiele problemów z wydajnością przez co go znienawidziłem.

Opublikowano

Jak czytam posty powyżej to się zastanawiam czy to są jakieś jaja czy co xD 

Polecam SecureAPlus, tylko on mi pomógł i tylko on ma coś czego żaden nie ma, mianowicie to, że naweet jak uruchomisz jakiś proces to go wstrzymuje i to dobra opcja z powodu tego, że jak otrzymasz za darmo programik który zaszyfruje Ci dysk to zanim to zrobi to wstrzyma proces i będziesz mógł łatwo zbadać czy pozwolić mu na uruchomienie czy nie. 
Ja borykałem się z wieloma antywirkami, ten SecureAPlus ma w sobie około 23 antywirków online i jeden Clamav wbudowany. 
Oczywiście jest bezpłatny, a jak chcesz mieć dożywotnią licencję freemium to wystarczy zalogować się na konto i tam poklikać sobie troszkę zbierając punkty i dozbierać pkt jest łatwo, sam mam ponad 2000 punktów :P  
Raczej nie znajdziesz lepszego od niego, to taki przenośny antywirus jak virustotal, a każdy kojarzy virustotala :D 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W pewnym temacie rozpisałem się o antywirusach dwóch firm, teraz postaram się tylko troszkę przytoczyć.
Jak już pisałem, nawet antywirus nic nam nie pomoże jeżeli nie będziemy rozważnie korzystać z internetu. Lecz widzę że autor chce być bezpieczny w sieci i to trzeba ceni, oby co raz więcej osób myślało nad swoim bezpieczeństwem. 

Polecam Eseta i Bitdefendera z płatnych, bardzo dobre antywiursy, stabilne, Eset lekki, szybki. Dzięki jego lekkości nie spowalnia komputera, i na dodatek posiada bardzo dużą wykrywalność. Bitdefender jest bardzo ofensywnie nastawiony na sieć, skanuje wszelkie linki i korzysta z oceny userów o bezpieczeństwie na temat danej witryny. Polecam któreś z tych rozwiązań. 

Jeżeli interesuje nas coś darmowego, to może rozwiązanie AVG, całkiem swego czasu dobry antywirus. 

Opublikowano
2 godziny temu, producer napisał:

W pewnym temacie rozpisałem się o antywirusach dwóch firm, teraz postaram się tylko troszkę przytoczyć.
Jak już pisałem, nawet antywirus nic nam nie pomoże jeżeli nie będziemy rozważnie korzystać z internetu. Lecz widzę że autor chce być bezpieczny w sieci i to trzeba ceni, oby co raz więcej osób myślało nad swoim bezpieczeństwem. 

Polecam Eseta i Bitdefendera z płatnych, bardzo dobre antywiursy, stabilne, Eset lekki, szybki. Dzięki jego lekkości nie spowalnia komputera, i na dodatek posiada bardzo dużą wykrywalność. Bitdefender jest bardzo ofensywnie nastawiony na sieć, skanuje wszelkie linki i korzysta z oceny userów o bezpieczeństwie na temat danej witryny. Polecam któreś z tych rozwiązań. 

Jeżeli interesuje nas coś darmowego, to może rozwiązanie AVG, całkiem swego czasu dobry antywirus. 

Ty sobie chyba teraz jaja robisz? Polecasz najgorsze ścierwo bez urazy + mogę dać Ci na luzie wersje płatne Eseta nawet na 2 lata. ;)  AVG jest niewypałem.
Darmowe i bezpieczne jest tylko jak do tej pory jeden antywirek, który blokuje w tle proces przed jego wykonaniem wejściowym i żaden nawet płatny(te płatne po 200-500zł) nie ma takiej opcji jaką ma SecureAPlus i ponadto darmowy. ;) Jest też płatny, który ma o wiele większą bazę + można na jednej licencji dodać tylko 8 kompów, zarządzanie licencjami za pomocą strony webowej. 
Jak masz jakiś takowy temat to widzę, że nie masz pojęcia jak i ten cały śmieszny dział nie mają pojęcia o zabezpieczaniu w sieci, nic dziwnego przecież nikt z tego działu nie pomaga w 100%.
Co do sprawy bezpieczeństwa to ja coś udowodniłem nawet googlowi, że nie mają pełnych dobrych zabezpieczeń xD 
Chcesz być bezpieczny? Użyj SecureAPlus. 
Ja przetestowałem prawie wszystkie dostępne antywirki z strony virustotal i tylko 6 płatnych antywirków dały radę wstrzymać proces pliku szyfrującego w tle, w tym SecureAPlus też wstrzymuje proces i jest bezpłatny a to jest najważniejsze jak dostaniesz pliczek z sieci, który szyfruje dysk i pliczki ;) Zapamiętaj tę radę, jeśli to czytasz drogi użytkowniku. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
3 godziny temu, kamil2321 napisał:

Ty sobie chyba teraz jaja robisz? Polecasz najgorsze ścierwo bez urazy + mogę dać Ci na luzie wersje płatne Eseta nawet na 2 lata. ;)  AVG jest niewypałem.
Darmowe i bezpieczne jest tylko jak do tej pory jeden antywirek, który blokuje w tle proces przed jego wykonaniem wejściowym i żaden nawet płatny(te płatne po 200-500zł) nie ma takiej opcji jaką ma SecureAPlus i ponadto darmowy. ;) Jest też płatny, który ma o wiele większą bazę + można na jednej licencji dodać tylko 8 kompów, zarządzanie licencjami za pomocą strony webowej. 
Jak masz jakiś takowy temat to widzę, że nie masz pojęcia jak i ten cały śmieszny dział nie mają pojęcia o zabezpieczaniu w sieci, nic dziwnego przecież nikt z tego działu nie pomaga w 100%.
Co do sprawy bezpieczeństwa to ja coś udowodniłem nawet googlowi, że nie mają pełnych dobrych zabezpieczeń xD 
Chcesz być bezpieczny? Użyj SecureAPlus. 
Ja przetestowałem prawie wszystkie dostępne antywirki z strony virustotal i tylko 6 płatnych antywirków dały radę wstrzymać proces pliku szyfrującego w tle, w tym SecureAPlus też wstrzymuje proces i jest bezpłatny a to jest najważniejsze jak dostaniesz pliczek z sieci, który szyfruje dysk i pliczki ;) Zapamiętaj tę radę, jeśli to czytasz drogi użytkowniku. 

Jasne że czytam, staram się być wszędzie, nie rozumiem Twojego oburzenia, gdyż pojęcia o sieci i bezpieczeństwie posiadam, potwierdzone kilkoma certyfikatami. Oczywiście antywirus który przytoczyłeś, może być całkiem niezły, nie testowałem, nie ukrywam jednak że jest o wiele mniej popularny, staram się bazować na popularnych i sprawdzonych oprogramowaniach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...