Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano! Witajcie w poradniku w którym, opowiem coś o rangach w naszej kochanej grze CS:GO
Zainspirował mnie post kolegi, który o rangach nie ma pojęcia :)

1. Omówienie rang.
W CS:GO jest 18 rang, które możecie zobaczyć na poniższym obrazku.

rangi.png

Nazwy rang oraz ich skróty:
Nazwa angielska - Nazwa polska - skrót
Silver 1 - Srebro 1 - S1
Silver 2 - Srebro 2 - S2
Silver 3 - Srebro 3 - S3
Silver 4 - Srebro 4 - S4
Silver Elite - Elitarny Silver - SE/S5
Silver Elite Master - Mistrzowski Elitarny Silver - SEM/S6

Gold Nova 1 - Złoty Laur 1 - GN1/G1
Gold Nova 2 - Złoty Laur 2- GN2/G2
Gold Nova 3 - Złoty Laur 3 - GN3/G3
Gold Nova Master - Misrzowski Złoty Laur  - GN4/G4

Master Guardian 1 - Mistrzowski obrońca 1 - MG1/Kałach
Master Guardian 2 - Mistrzowski obronca 2 - MG2/Kałach 2
Master Guardian Elite - Elitarny Mistrzowski Obrońca - MG3/MGE/Skrzyżowane kałachy

Distniguished Master Guardian - Wybitny Mistrzowski Obrońca - DMG/Szeryf
Legendary Eagle - Legendarny Orzeł - LE/Orzełek

Legendary Eagle Master - Mistrzowski Legendarny Orzeł - LEM/Orzełek w laurach
Supreme Master First Class - Mistrzowska Pierwsza Klasa - Supreme/SMFC
Global Elite - Elita Światowa - Global/GE

2. Unranked
Jest to miejsce, w którym jesteśmy przed dostaniem rangi przy nowych kontach. Aby dostać tą rangę trzeba wygrać 10 meczy. Dobiera nas do odpowiedniego poziomu i możemy dostać od S1 do LEMa.

3. System ELO
Ten punkt jest troche bardziej skomplikowany niż poprzednie, albowiem za naszymi rangami stoją tak zwane punkty ELO albo punkty MMR. Dokładnie mówiąc, każda ranga jest przystosowana do jakiejś ilości punktów ELO, czyli np. osoby, które są w przedziale punktowym 801 - 1000 ELO są w randze Silver 6. A osoby, które mają 1001-1400 ELo są w randze Gold 1. Większa wiedza o tych punktach może nam pozwoli szybciej awansować, ale o tym w nastepnym punkcie.

4. Szybszy awans
Aby awansować wystarczy grać lepiej, niż większość graczy z obecnej dywizji? Niby tak, ale możemy ten awans przyśpieszyć.
Nie ma oficjalnego potwierdzenia, ale pogłoski chodzą, że aby zdobywać punkty ELO składają się trzy czynniki:

1. Ilość wygranych, a przegranych rund.
2. Ilość zdobytych MVP (gwiazdek).
3. Średnia ilość pkt ELO w przeciwnej drużynie.
Więc, jeśli potrzebujecie szybszego awansu powinniście:
1. Starać się wygrywać jak najwięcej rund.
2. Zdobywać jak najwięcej gwiazdek. Dlatego powinniście np. dużo defusować bomb albo jeśli to wy podłożyliście bombe, poczekać na wybuch i dopiero zabic swojego przeciwnika.
3. Grać z wyższymi rangami w drużynie. Jeżeli wasza średnia ilość pkt ELO będzie wyższa niż twoja, to jest większa szansa, że traficie na przeciwników z większa średnia ilością pkt ELO, a to zapewni tobie szybszy awans.

Trochę się rozpisałem. Mam nadzieję, że poradnik rozjaśni troche jak to wygląda osobom początkującym.
Jeżeli wam pomogłem, możecie zostawić pozytywną ocenę :)

Pomogłem?
Zostaw 
 unnamed.png
Dzięki!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 17.12.2017 o 00:11, Roccer napisał:

4. Szybszy awans
Aby awansować wystarczy grać lepiej, niż większość graczy z obecnej dywizji? Niby tak, ale możemy ten awans przyśpieszyć.
Nie ma oficjalnego potwierdzenia, ale pogłoski chodzą, że aby zdobywać punkty ELO składają się trzy czynniki:

1. Ilość wygranych, a przegranych rund.
2. Ilość zdobytych MVP (gwiazdek).
3. Średnia ilość pkt ELO w przeciwnej drużynie.
Więc, jeśli potrzebujecie szybszego awansu powinniście:
1. Starać się wygrywać jak najwięcej rund.
2. Zdobywać jak najwięcej gwiazdek. Dlatego powinniście np. dużo defusować bomb albo jeśli to wy podłożyliście bombe, poczekać na wybuch i dopiero zabic swojego przeciwnika.
3. Grać z wyższymi rangami w drużynie. Jeżeli wasza średnia ilość pkt ELO będzie wyższa niż twoja, to jest większa szansa, że traficie na przeciwników z większa średnia ilością pkt ELO, a to zapewni tobie szybszy awans.

Trochę się rozpisałem. Mam nadzieję, że poradnik rozjaśni troche jak to wygląda osobom początkującym.
Jeżeli wam pomogłem, możecie zostawić pozytywną ocenę :)

bzdura jak czasem z nudow gramy mmy i po dluzszej nie obecnosci rzuci mnie na lema to wygrywajac nawet 5 gier z rzedu majac 10-14 mvp nie ma awansu ;p
jest tez tak ze jak gram juz tego placementa po tym jak ranga mi zniknie to gramy piatka i zawsze minimum 3 globale w teamie mamy nikogo wiecej ponizej ewentualnie suprema bo nie gramy z randomami i tez ta ranga szybciej nie wlatuje ;p zazwyczaj jak po miesiacu majac zalozmy globala znika mi ranga wygrywajac jeden mecz dostaje supreme, 2 razy mi sie tylko zdarzylo by znow byl global) wygrywamy okolo 12 gier i znow ranga jest ta co byla 
nie wiem  jak dziala ten system tylko chce ten mit obalic ;p 

fragi tez nie maja zbytniego znaczenia bo ile razy awansowal ktorys z ziomkow majac nawet jednego killa ;p i 0 mvp ;p

a awans jest widoczny gdy np wygrywasz juz 9 meczy i w enemy nagle pokazuja sie 2 supremy

wygrywasz kolejna gre w enemy juz sa 3

wygrywasz kolejna i mozesz miec awans ;p
czesto tez mialem tak ze spadlem z rangi przegralismy placementa dostalem lema przegralismy z 3 gry wygralismy jedna i supreme sam wlecial wiec ;p
a gdy 1wszy raz wbijalem globala potrzebowalem 21 gier wygranych z rzedu co tez jest dziwne bo niektorzy znajomi wbili go np po 10 grach ;p
wydaje mi sie ze ten system sam ustala kiedy cie awansowaac a kiedy nie ;p

btw jak ktos chce pograc mmy to zapraszam 

http://steamcommunity.com/id/rikudooooo/

nawet jak masz s1 to dawaj ranga obojetna byle bys mial wiecej niz 18 lat ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...