Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam testowego vpsa, freebsd 11 64bit, VPS od Axfone, dostalem passy na maila, typ wirtualizacji KVM itp. do rzeczy 

pierwsze po otrzymaniu danych, putty, ip ale wywalil error "connection timed out", oni maja panel kontrolny i tam odpaliłem tą maszynę, rozpoczęła się instalacja freebsd, oki poszło, ale do putty nadal nie mogę wbić. Więc pobralem porty komenda portsnap fetch extract, pobralo all, i nagle laczy sie z putty, ale nie moge wbic. Po wpisaniu hasla "access deined" brak dostepu, tak samo w winscp. Nie moge nic zrobic. Wie moze ktoś jak to rozwiazac? dlaczego nie mam dostepu do sftp? zeby wrzucic pliki tam np. nie wrzuce bo nie moge wejsc. 

Pierwszy raz mam stycznosc z vps, korzystam z roznych poradnikow na yt i google, ale nie moge nigdzie znalezc rozwiazana mojego problemu, nie wiem czy cos zrobilem zle czy jak._.

Edit, do putty moge wbic tylko do poziomu logowania, ale nie mogę wbić jak zresetuje serwer i nie odpalę maszynki z panelu na stronie.

po probie logowania do putty w maszynce na stronie wyskakuje komunikat : metin sshd[702] error maximum authentication attempts exceeded for root form "moje ip" port 53141 ssh2 [preauth]

metin sshd[710] error PAM: authentication error for root form 'moje ip" 

350x19.png
Opublikowano

No luz wszystko jasne, najlepiej pomogę Ci przez TV.
Nie polecam Axfone, polecam przejść na tańszego VPSa z arubacloud, gdzie takie sytuacje nie będą miały miejsca zajścia. 
Rozwiązanie Twojego problemu polega na zobaczeniu, dlatego TeamViewer jest tu potrzebny by pomóc i najważniejsze nie instaluj TeamViewera. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Zrobione. Być może ktoś ma podobny problem

wiec wpisujemy w maszynce

ee /etc/ssh/sshd_config

szukamy 

#PermitRootLogin no

zmieniamy na 

PermitRootLogin yes

usuwamy to ###

klikamy esc, leave editor, save changes i wpisujemy reboot. 

Do zamknięcia.

350x19.png
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...