Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crashuje serwer przy wczytywaniu gry, syserr blad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem otóż dodawałem passywne skille do mojego priva , po dodaniu crashuje mi grę kiedy mnie wczytuje do gry wyrzuca do pulpitu . Otworzyłem syser:

1216 21:45:08614 :: CPythonSkill::RegisterSkillDesc(dwSkillIndex=170) - Strange Skill Need Weapon(pz)
1216 21:46:34728 :: uiCharacter:830: RuntimeWarning: tp_compare didn't return -1 or -2 for exception

1216 21:46:34732 ::
game.py(line:225) Open
game.py(line:636) StartGame
game.py(line:788) RefreshCharacter
interfaceModule.py(line:600) RefreshCharacter
uiCharacter.py(line:1114) RefreshCharacter
uiCharacter.py(line:1176) __SelectSkillGroup
uiCharacter.py(line:1162) __SetSkillSlotData
uiCharacter.py(line:856) RefreshSkill
uiCharacter.py(line:830) __RefreshSkillPage

GameWindow.Open - <type 'exceptions.RuntimeError'>:skill.GetSkillType - Failed to find skill by 141

1216 21:46:34732 :: ============================================================================================================
1216 21:46:34732 :: Abort!!!!

Ktoś pomoże ? nie mam bladego pojęcia o co chodzi ;3... Z tego co wiadome mi to jakiś błąd ze skillem 141 jednak że nic nie zmieniałem z tym skillem i nie kasowałem ;3....

• Aive zmienił(a) tytuł na Crashuje serwer przy wczytywaniu gry, syserr blad
Opublikowano

Edytowałem dodałem dwie linijki ze skilami pasywnymi , natomiast sprawdzałem w skill list i skill desck i w obu plikach nie ma linijek 141 skilla ale nie kasowałem na pewno tych linijek ;3...

Opublikowano
Dnia 17.12.2017 o 11:15, Patytan napisał:

Edytowałem dodałem dwie linijki ze skilami pasywnymi , natomiast sprawdzałem w skill list i skill desck i w obu plikach nie ma linijek 141 skilla ale nie kasowałem na pewno tych linijek ;3...

Wczytuje to klasa character, gówno ją obchodzi co tam jest w skil_desc, jedynie co ją to interesuje to, to co jej potrzebne, a nie ma tam umiejętności o id 141. Takie błędy w 2007 roku sie rozwiązywało, otwierając notepad ze wszystkimi plikami root i szukając '141' czy gdzieś nie występuje.

Dodatkowo mogłeś ułożyć złą składnię w pliku skill_desc, bo ktoś kto to projektował nie pomyślał, że może to edytować niekompetentna osoba i nie robił dodatkowych warunków.

Opublikowano

Problem rozwiązany. Trzeba było trochę pokombinować ale do tej pory nwm skąd ten problem się wgl wziął patrząc na to co zrobiłem by móc naprawić ową sytuację .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...