Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Uprawnieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z uprawnieniem "nie powiodło się na i_client_needed_permission_modify_power"

Mimo że wydaje mi się że wszystko jest okej, bo ranga MODERATOR ma "dodawanie do grup: 40"

A rangi które może dodawać mają ustawione na: 30

To i tak nie może dodawać osób do tej grupy z rangą GUEST. Wszystkich innych może i działa to dobrze. Wydaje mi się że właśnie z ranga GUEST coś jest nie tak, i tam trzeba szukać. Szperałem sporo ale wydaje mi się że tutaj znajdę odpowiedź.

Pozdrawiam i oczekuje sugestii rozwiązania problemu bo jest on uciążliwy

Opublikowano

Dobrze zrozumiałem? moderator ma mieć możliwość nadawania rangi Guest?

Ranga GUEST to domyślna ranga, przyznawana każdemu nowemu użytkownikowi, który nie posiada żadnej innej rangi - nie ma możliwości przyznania tej rangi. Jeżeli zabierzesz komuś wszystkie inne rangi, wróci do niego guest, w taki sposób to działa

Opublikowano

Weż pokaż mi jej ustawienia, lub ip ts3 :) Chętnie ci pomoge. Po pomocy udostepnie wiad co było przyczyną.

Opublikowano

mhm. 

Nie dodawanie do grupy Guest, bo to że jest to grupa domyślna wiem.

Ale osób już z rangą Guest moderator nie może dodać do żadnej innej grupy bo wyświetla się te info

Dla przykładu, wchodzi ktoś na serwer jest nowy więc ma rangę GUEST.

W tym momencie takiej osobie z rangą GUEST moderator nie może nadać rangi i musi wbić admin/headadmin mimo że uprawnienia chyba są dobrze skonfigurowane

Opublikowano

Guest powinien mieć te permisje:

i_client_needed_permission_modify_power

i_client_permission_modify_power

<- usunięte

A Moderator te same permisje na wartość: 60

Sprawdź, jak zadziała to napisz, że temat do zamknięcia. Jak nie to mogę wejść na serwer i pomóc.

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...