Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi stream?

kucz090

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na tym laptopie:

- i3-4030U

- 4gb RAMu

- gtx 820m 2gb (podkręcona do granic możliwości)

- internet upload 10mb/s download 20mb/s

pojdzie mi stream z lola?

Jeśli tak to czy mógłby ktoś wysłać jakieś ogarnięte ustawienia do OBSa?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Opublikowano

Mi się podczas transmisji na Twitchu udawało osiągnąć 80 FPS (w grze) na wysokich ustawieniach graficznych i 30 FPS-ów (klatki, które widział czat na strumyku), wszystko stabilne (OBS pokazywał czasami nieliczne spadki do 29 z kawałkiem, ale to bardzo rzadko). Jest tylko jedno ale: Jakiekolwiek songrequestowanie, puszczanie muzyki z YT, spotify, dodatki streamowe to rzecz niemożliwa, stream labs musisz odpalić na telefonie lub drugim komputerze. Tylko i wyłącznie League, OBS i jakiś mikrofon, podstawowe sceny z alertami i bez wodotrysków większych.

Moja konfiguracja to: Procesor Intel Core 2 duo E8400), karta graficzna AMD Radeon HD 7700 Series, 4GB ram, Windows 10 Home premium, monitor 75hZ o wymiarach 1440x900. Internet to Orange S.A 60MB/s downloadu na papierze i 30MS/s uploadu na papierze (w praktyce 35/15), router to Orange Funbox 2.0, połacznie kablem Ethernet.

Wtedy, gdy strimowałem, mój komp był obciążony wiruasmi, a dysk twardy był zmęczony życiem i często miał 100% użycia przy praktycznie zerowym zapisie/odczytywaniu, więc zapewne teraz po formatach i naprawach by mi się udało osiągnąć lepszy wynik.

Nic nie stoi na przeszkodzie, abyś odpalił transmisję w trybie testowym, komputer zachowuje się tak samo jak podczas normalnego streamowania, ale zamiast obrazu na kanale, masz szczegółowe dane w panelu kontrolnym (ilość klatek streamu, bitrate, lagi etc.).

Porównanie procesorów: http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core2-Duo-E8400-vs-Intel-Core-i3-4030U/2720vsm13661

• 2 tygodnie później...
  • Aive zmienił(a) tytuł na Czy pójdzie mi stream?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...