Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS pod TS3

Pierzasty :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Zamierzam zakupić server VPS o takich specyfikacjach: 

2GB RAM

2Vcore

20 GB przestrzeni dyskowej 

2000 vMHz

Czy dam radę postawić na tym serwerze stronę, email oraz ts3 (100-200slotów)?

Opublikowano

Nic nie napisałeś jaki hosting albo przynajmniej jaka lokalizacja. Ping zależy od lokalizacji maszyny, np mieszkasz w polsce a maszyna jest z włoch to wiadome że ping będzie duży 

Taka rada odemnie, nie stawiaj strony na tym samym co ts3 bo wystarczy że ktoś zaatakuje stronę botami i albo maszyna ci padnie albo będzie 50 % pakietów. Jak już stawiasz ts'a to sam ts bez niczego ;d a reszta na oddzielnej maszynie 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
1 minutę temu, muchomor321 napisał:

Nic nie napisałeś jaki hosting albo przynajmniej jaka lokalizacja.

Taka rada odemnie, nie stawiaj strony na tym samym co ts3 bo wystarczy że ktoś zaatakuje stronę botami i albo maszyna ci padnie albo będzie 50 % pakietów. Jak już stawiasz ts'a to sam ts bez niczego ;d a reszta na oddzielnej maszynie 

Dzięki za info! Jest to vps z firmy tiktalik. Słyszałem że tak vps nie mają anty ddosa. Polecacie jakieś inne vps z lepszym anty ddosem

Opublikowano

Dużo jest działów o vps'ach pod ts'a, ten hosting co ty podałeś to nawet tam możesz stronę postawić bo nawet bez strony ci to ludzie zgaszą jeżeli będzie dużym serwerem bo to zerowa ochrona. Teamspeak ma specyficzną ochronę bo trzeba zabezpieczać UDP jeżeli o serwery chodzi a to jest trudniejsze niż TCP. Inne serwery typu minecraft,metin2 mogą mieć łatwiejszą ochronę bo używają TCP a to się łatwiej chroni z tego co tam kiedyś czytałem. Pewnie coś pomyliłem ale o to mniej więcej chodzi w tym, łącząc się przez ts3 używasz udp port 9987

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
2 minuty temu, muchomor321 napisał:

Dużo jest działów o vps'ach pod ts'a, ten hosting co ty podałeś to nawet tam możesz stronę postawić bo nawet bez strony ci to ludzie zgaszą jeżeli będzie dużym serwerem bo to zerowa ochrona. Teamspeak ma specyficzną ochronę bo trzeba zabezpieczać UDP jeżeli o serwery chodzi a to jest trudniejsze niż TCP. Inne serwery typu minecraft,metin2 mogą mieć łatwiejszą ochronę bo używają TCP a to się łatwiej chroni z tego co tam kiedyś czytałem. Pewnie coś pomyliłem ale o to mniej więcej chodzi w tym, łącząc się przez ts3 używasz udp port 9987

okej, dziękuje za całą pomoc. Czy możesz podać jakieś przykładowe hostingi vps, który nie kosztuje za dużo, ale będzie chronił mój serwer i utrzyma tak z 200 slotów. 

Opublikowano
5 godzin temu, Pierzasty :D napisał:

okej, dziękuje za całą pomoc. Czy możesz podać jakieś przykładowe hostingi vps, który nie kosztuje za dużo, ale będzie chronił mój serwer i utrzyma tak z 200 slotów. 

Hosting Hosteam.pl oferuje bardzo dobra ochronę na pakietach OpenVZ włączając w to filtrację protokołów TeamSpeak3 per port 9987 i 9988. 

Oczywiście należy pamiętać o nie stawianiu serwerow www (a zwłaszcza starszych wersji) na vps z serwerem teamspeak3 ponieważ mogą zostać celem ataku np poprzez exploity bądź ataki L7 mające na celu destabilzacje usługi.

Warto również pamiętać o instalacji aktualnej wersji serwera teamspeak3 i zamknięciu portu query (10011).

Opublikowano
55 minut temu, MS-Dekador napisał:

UP hosteam xD

Only OVH ale tylko dedyk <3

OVH GAME - około 200 zł 

Hosteam.Pl - około 20 zł 

Wiec nie ma sensu przepłacać zwłaszcza ze oba rozwiązania pod względem ochrony dla teamspeak3 prezentują sie podobnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...