Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z działaniem gier,aplikacji po formacie+nowy dysk ssd

polop0123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dokupiłem sobie nie dawno dysk ssd, i pomyslałem że postawie na nowo system, niestety po wgraniu na nowo systemu gry te 2 gry mi chodzą słabo, gta 5 miałem wcześniej na starym systemie, i pamiętam, że chodziło na średnich 43-80fps, teraz choćbym nie wiem jakie ustawienia dał, są spadki do 26, jakieś przycieńcia dziwne, podaję specyfikacje:
i3-4170
msi r9 270x
ram:8gb
win 7 pro 64
Temperatury sprawdzałem, są w porządku, nigdzie nie przekracza 40 stopni, sterowniki są najnowsze do karty, komputer bez obciążenia  zużywa niecałe 2gb ram i 1% procesora, dodam, że w fortnite mam jakieś 43fps z spadkami do 30, gdzie rozgrywka wydaję się i tak nie płynna jak na 43-30fps , na youtube z gorszymi sprzętami lepiej chodzi :(  

Edit: teraz zauważyłem inne problemy w grach w fortnite, po wczytaniu battle royale pojawiają się najpierw zepsuty obraz, połowe tekstur nie ma połowa jest i po kilku sekundach się wczytuje dopiero, nic wtedy nie moge robić, a jak wczytuje się windows to po logo "zapraszamy" jak pokazuje się już pulpit robi się taka seria seria migania obrazu, przed formatem też to miałem i po formacie też mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...