Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie limitu pakietów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać czy istnieje jakaś opcja ustawienia limitu pakietów po którego przekroczeniu wyrzucało by nas ze serwera? Chodzi głównie o to żeby zablokować te cheat clienty co mogą servery crashować.

Moja wersja serwera: 1.7-1.8

Opublikowano

limit pakietów nic ci nie da, przykładowo ja:

wchodzę botem na serwer, odłączam sie od jego sesji, i wbijam czterema następnymi, potem tworzę książke z ogromną ilością stron i coś jeszcze, i potem wysyłam pakiet, w którym (coś) robie z książką, i tu jest nieważne ile tych pakietów tylko co ten pakiet zawiera (książkę z ogromną ilością stron itd.), więc limit pakietów nic nie da, jedynie zablokuje ci słabe crasherki typu wysyłanie ogromnej ilości pakietu od animacji (uderzeń?) i jakiś słabszych innych, jak szukasz pożądnego fixa to zapraszam pw, plugin działa na wersjach od 1.7-1.12

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
Dnia 8.12.2017 o 07:19, ˈyøøniks napisał:

limit pakietów nic ci nie da, przykładowo ja:

wchodzę botem na serwer, odłączam sie od jego sesji, i wbijam czterema następnymi, potem tworzę książke z ogromną ilością stron i coś jeszcze, i potem wysyłam pakiet, w którym (coś) robie z książką, i tu jest nieważne ile tych pakietów tylko co ten pakiet zawiera (książkę z ogromną ilością stron itd.), więc limit pakietów nic nie da, jedynie zablokuje ci słabe crasherki typu wysyłanie ogromnej ilości pakietu od animacji (uderzeń?) i jakiś słabszych innych, jak szukasz pożądnego fixa to zapraszam pw, plugin działa na wersjach od 1.7-1.12

ale limitery nbt są wbudowane w paperspigota od bodajże 1.9, wystarczy wrzucić taki silnik i takie ogromne puste tablice na nic się zdadzą, exploity łatają na bieżąco, a same limity pakietów można bardzo łatwo zrobić (mam zamiar coś wypuścic na dniach!), no chyba, że autor potrzebuje czegoś na szybko to zapraszam pw

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

@Nocny

Zdziwilbys sie ile potrafi sie zrobic przy nbt limiterze :)

@ˈyøøniks

Dalej nie fixneli ksiazki? Uzywalem tego w 2k13 xD

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano
Dnia 12.12.2017 o 01:25, de76 napisał:

@Nocny

Zdziwilbys sie ile potrafi sie zrobic przy nbt limiterze :)

@ˈyøøniks

Dalej nie fixneli ksiazki? Uzywalem tego w 2k13 xD

jesli chodzi o te zwykle edytowanie ksiazek i wysylanie jej w przykladowo windowclicku to sprawdzalem na 1.7 i 1.8  dalej nie fixniete, wyzej raczej tez nie, z payloadami juz lepiej xD

Dnia 12.12.2017 o 01:13, Nocny napisał:

ale limitery nbt są wbudowane w paperspigota od bodajże 1.9, wystarczy wrzucić taki silnik i takie ogromne puste tablice na nic się zdadzą, exploity łatają na bieżąco, a same limity pakietów można bardzo łatwo zrobić (mam zamiar coś wypuścic na dniach!), no chyba, że autor potrzebuje czegoś na szybko to zapraszam pw

w configu (chyba paperspigota, spigot.yml?) mozna ustawic latwo taki limit i on na prawdę dużo daje, gorzej już jeżeli ktoś bardzo dobrze ogarnia te nbt exploity

Podsumowując: najlepiej jest sie trzymać najnowszych wersji minecrafta.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano

@ˈyøøniks
Raczej na wszystkie syfy proxy te wasze wystarczy limit pakietow :p

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...