Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam Opinii] Multigaming.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie do multigaming, otóż chciałbym wiedzieć czy na ten serwer wgram licencję NPL, ustawię 512 slotów oraz czy podłączę XBOTA.

Opublikowano

Cześć,

dzięki za zainteresowanie naszymi usługami. Już odpowiadam na Twoje pytania:
1) Bez problemu wgrasz licencję NPL - wszystko odbywa się poprzez nasz panel.
2) Nasze serwery wytrzymują spokojnie obciążenie 512 slotów, mamy także TeamSpeaki posiadające ich 1024. W razie potrzeby, po uprzednim kontakcie, jesteśmy wstanie przygotować ofertę indywidualną właśnie pod większe serwery.
3) Możesz też dodawać boty do TeamSpeaka - wystarczy, że w zgłoszeniu podrzucisz nam ip serwera, na którym się one znajdują a my podepniemy je do whitelisty.

Pozdrawiam i w razie dalszych pytań, zapraszam do kontaktu,
Paulina
~ Multigaming.pl

Opublikowano

Jak najbardziej polecam z skorzystania z ich usług.

Support bardzo szybki, jeśli jest większy problem to przychodzą na TS i starają się pomóc.

Ceny również niczego sobie ;) VVPS za taką cenę to cud, a wyciągnie te 500/600 osób bez problemu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 12/4/2017 o 21:05, Paulaaaa napisał:

Cześć,

dzięki za zainteresowanie naszymi usługami. Już odpowiadam na Twoje pytania:
1) Bez problemu wgrasz licencję NPL - wszystko odbywa się poprzez nasz panel.
2) Nasze serwery wytrzymują spokojnie obciążenie 512 slotów, mamy także TeamSpeaki posiadające ich 1024. W razie potrzeby, po uprzednim kontakcie, jesteśmy wstanie przygotować ofertę indywidualną właśnie pod większe serwery.
3) Możesz też dodawać boty do TeamSpeaka - wystarczy, że w zgłoszeniu podrzucisz nam ip serwera, na którym się one znajdują a my podepniemy je do whitelisty.

Pozdrawiam i w razie dalszych pytań, zapraszam do kontaktu,
Paulina
~ Multigaming.pl

A jest możliwość wgrania swoich plików serwera? (bazy danych)

Opublikowano
2 godziny temu, Czopekens napisał:

Podobno się nie da bo posiadają baze danych w mariadb. Ale zawsze możesz zrobić sobie snapshota serwera w yatqa.. i go wgrać na serwerze od multigaming przez yatqa.. :))

Opublikowano
15 godzin temu, Czopekens napisał:

Wyżej już otrzymałeś odpowiedzi, ale potwierdzę tylko oficjalnie, żeby nie było wątpliwości, że jest tak, jak piszą Kuba oraz huberczik. Wystarczy skorzystać z YaTQA i wszystko będzie działać :)

Pozdrawiam,
Paulina
~ Multigaming.pl

Opublikowano
1 godzinę temu, Paulaaaa napisał:

Wyżej już otrzymałeś odpowiedzi, ale potwierdzę tylko oficjalnie, żeby nie było wątpliwości, że jest tak, jak piszą Kuba oraz huberczik. Wystarczy skorzystać z YaTQA i wszystko będzie działać :)

Pozdrawiam,
Paulina
~ Multigaming.pl

Paula ale zdajesz sobie sprawę z tego że przez yatqe nie da się przenieść żadnych użytkowników ? Ta baza jest od nowa budowana, wejścia oraz rangi użytkowników się resetują przez co jest lipa trochę ;d sam bym przeszedł pomimo tego że hejtowałem pod jakimś tam dziale , ale bez bazy użytkowników to lipa. A da się dopisywać adresy do whitelist'y ?

Opublikowano
Dnia 12/18/2017 o 08:48, Paulaaaa napisał:

Pozdrawiam,
Paulina
~ Multigaming.pl

A przynajmniej w tym snapshocie skopiują się rangi i kanały?

Opublikowano
Dnia 18.12.2017 o 10:26, muchomor321 napisał:

Paula ale zdajesz sobie sprawę z tego że przez yatqe nie da się przenieść żadnych użytkowników ? Ta baza jest od nowa budowana, wejścia oraz rangi użytkowników się resetują przez co jest lipa trochę ;d sam bym przeszedł pomimo tego że hejtowałem pod jakimś tam dziale , ale bez bazy użytkowników to lipa. A da się dopisywać adresy do whitelist'y ?

Witam,

pierw polecam zgłębić kwestię "budowy","tworzenia" bazy danych TeamSpeak'a oraz jej strukturę - wszystkie te rzeczy które podałeś można w bardzo prosty sposób dodać/wyedytować/ustawić. Snapshot to jedyna oficjalna i najprostsza forma importu/exportu ustawień serwera TeamSpeak - oczywiście wszystkie pliki i "zbędne" ustawienia są pomijane.

Na Multigaming'u nie korzystamy zarówno z Oracle'owskiego MySQL'a jak i MariaDB (głównie ze względu na brak obsługi rozwiązań jakie stosujemy do monitoringu i równomiernego podziału zasobów przy dużej ilości baz i zapytań), lecz inne, kompatybilne z klientem MySQL (m.in. TeamSpeak'a) oprogramowanie.

Główny argument przemawiający za korzyścią wykorzystania bazy danych MySQL to właśnie wydajność, monitoring zasobów oraz bezpieczeństwo i możliwości zarządzania - zwyczajnie znamy strukturę bazy danych, potrafimy odczytywać queries jakie wykonuje serwer TeamSpeak'a na poszczególnych tabelach i całość dostosować (tuning/cache etc.) do takich wymagań - dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować naszym użytkownikom że serwer TeamSpeak'a wykonujący dużą ich ilość (np. w przypadku botów MBot z dużą ilością funkcji) będzie w stanie je wydajnie obsłużyć - oczywiście inni użytkownicy baz danych nie odczują takiej operacji. SQlite jest większy i teoretycznie szybszy niż połączenie sieciowe czy unix'owy socket, lecz wykonując go lokalnie przy dużej ilości zapytań dodajemy użytkownikowi kolejny, zasobożerny proces jako plugin serwera TeamSpeak, bez możliwości prostego backup'owania i zarządzania bazą, która (jak widać po wcześniejszych postach) zawierając wszystkie ustawienia, dyrektywy i informacje serwera, jest jedną z najważniejszych rzeczy.

Koniec końców - każdy użytkownik VoiceVPS'a dostaje osobną bazę danych MySQL, z osobnym użytkownikiem - zatem nie ma problemu ażeby skonwertować db SQLite'a do MySQL'a i przyjść do nas z gotowym dump'em który wgramy na serwer. Oczywiście query whitelist/blacklist jest możliwe do edycji.

Pozdrawiam,
Spoofy
~ Multigaming.pl

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Licencje wgrasz XBOT'a nie mam pojęcia, ale hosting polecam, mam wykupionego tsa z kilkoma slotami wszystko jest ok, a tak to głównie korzystam z ich usługi MusicBota.

Opublikowano

Multigaming spoko, polecam trochę popisałem z właścicielem i można polecić. Osobiście sam przejdę do nich gdy ogarną ten nowy panel do voice vps ;d ale aktualnie to tak średnio bo nawet query nie da się zablokować ale polecam miły właściciel bądź ktoś tam z kim pisałem na support

Wiem że tam dawniej na tym forum jakieś dramy robiłem niepotrzebne ale ludzie się zmieniają :) skończyłem z tym syfem i wyzywaniem by nie zostać starym nerdem

Opublikowano
10 godzin temu, muchomor321 napisał:

Multigaming spoko, polecam trochę popisałem z właścicielem i można polecić. Osobiście sam przejdę do nich gdy ogarną ten nowy panel do voice vps ;d ale aktualnie to tak średnio bo nawet query nie da się zablokować ale polecam miły właściciel bądź ktoś tam z kim pisałem na support

Wiem że tam dawniej na tym forum jakieś dramy robiłem niepotrzebne ale ludzie się zmieniają :) skończyłem z tym syfem i wyzywaniem by nie zostać starym nerdem

Dzięki @muchomor321 - fajnie, że się do nas przekonałeś. Zapisaliśmy sobie Twoje uwagi i sugestie i będziemy dalej działać! :)

Pozdrawiam,
Paulina
~ Multigaming.pl

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam serdecznie :) Posiadam aktualnie na tym hostingu serwer TS i jestem bardzo zadowolony.

+ Cena za slot
+ Brak Awarii 
+ Łatwy dostęp 

Miałem brać serwer na Pukawce ale dobrze że postanowiłem zaryzykować na nowym hostingu i nie żałuję :)

b_560_95_1.png

• 4 tygodnie później...
Rekrut
Opublikowano
Dnia 7.12.2018 o 19:14, sAw1111 napisał:

Hosting może i dobry, ale czas odpowiedzi z supportu nie powala...

Hosting jest jak na razie najlepszym w Polsce. Wszystkie informacje odnośnie przerw technicznych bądź problemów są wysyłane na bieżąco.
Nigdy w swojej historii nie miałem problemów, aby uzyskać odpowiedź w ciągu paru minut.
Hosting oczywiście polecam. 

Opublikowano
Dnia 15.12.2018 o 08:32, SMileWorldToYou napisał:

Hosting jest jak na razie najlepszym w Polsce. Wszystkie informacje odnośnie przerw technicznych bądź problemów są wysyłane na bieżąco.
Nigdy w swojej historii nie miałem problemów, aby uzyskać odpowiedź w ciągu paru minut.

Nie działało mi dodanie licencji do panelu, czekałem na naprawienie i odpowiedź dwa dni. Raczej nie jest to parę minut. Ale poza tą jedną wpadką to wszystko inne działa okej.

CERWERY CSGO
Globalna elita wśród graczy :)

Opublikowano
Dnia 7.12.2018 o 19:14, sAw1111 napisał:

Hosting może i dobry, ale czas odpowiedzi z supportu nie powala...

3 godziny temu, sAw1111 napisał:

Nie działało mi dodanie licencji do panelu, czekałem na naprawienie i odpowiedź dwa dni. Raczej nie jest to parę minut. Ale poza tą jedną wpadką to wszystko inne działa okej.

To może wyjaśnię jak to u nas działa. To, jak szybko rozwiążemy zgłoszenie, zależy tak naprawdę od różnych czynników:
1. Skomplikowania zgłoszenia - jednym może zająć się każdy w ekipie i może zrobić to od ręki, innym zajmie się np. tylko administrator - jako, że zajmuje się on całą infrastrukturą i jej zabezpieczeniami, no to nie zawsze z miejsca ma możliwość obsłużenia zgłoszenia. 
2. Ilości zgłoszeń - działamy na zasadzie "first in, first out", więc jak w danej chwili mamy zapełnioną kolejkę, no to niestety niektórzy klienci czekają na odpowiedź dłuższy okres.

Przykro mi, że oboje trafiliście ze swoimi zgłoszeniami na taki moment, kiedy rzeczywiście były one dłużej obsługiwane. Docelowo, staramy się rozwiązywać problemy klientów jak najszybciej. Dlatego mam nadzieję, że jeżeli kiedykolwiek w przyszłości będzie się u Was coś działo, to nasza reakcja będzie zdecydowanie szybsza :) 

Dnia 12.12.2018 o 17:25, Yaesthy napisał:

Odpowiedzi z Supportu dostajesz szybko, zależy od treści Ticketa ;) Jak dobrze opiszesz i zrozumiale dany problem to szybko otrzymasz odpowiedź.

Hosting polecam jak najbardziej, korzystam z ich usług już ponad dwa lata i wszystko ładnie stoi.

Dnia 15.12.2018 o 08:32, SMileWorldToYou napisał:

Dzięki wielkie za pozytywne opinie. Cieszę się, że macie tak pozytywne doświadczenia z naszą firmą i usługami jakie świadczymy :)

Tak jak Yaesthy wspomniałeś - jakość ticketa (dokładnie wyjaśnienie w czym jest problem) zdecydowanie pomaga nam w jego rozwiązaniu. Nie musimy o nic dopytywać, od razu wiemy z czym jest problem i możemy zadziałać i go rozwiązać.

Pozdrawiam,
Paulina
~ Multigaming.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...