Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem BarAPI

EnglishPhilips

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

mam problem z BarAPI czy też innymi API, które maja wyświetlać pasek smoka. W konsoli nie mam żadnych błędów, a pasek smoka się nie wyświetla. Próbowałem z innymi API żadne z nich nie działa natomiast te nowsze tittle czy actionbar działają jak należy. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Hej sprawdź czy wersje API są zgodne z wersją serwera. A może konsola nie wyrywa drobnego błędu w skrypice ?

Hej jesli pomogłem to zostaw proszę diaxa mojemu serwerowi. Jeśli wbijesz też będzie miło. A jeśli go polecisz lub dalej będziesz wysyłać ten link do diaxowania będzie wręcz niesamowicie. 4.png

Opublikowano
1 godzinę temu, resteqs napisał:

Hej sprawdź czy wersje API są zgodne z wersją serwera. A może konsola nie wyrywa drobnego błędu w skrypice ?

Hej jesli pomogłem to zostaw proszę diaxa mojemu serwerowi. Jeśli wbijesz też będzie miło. A jeśli go polecisz lub dalej będziesz wysyłać ten link do diaxowania będzie wręcz niesamowicie. 4.png

Pobieralem kilka razy BarAPI na rozne wersje i na kazde nie dzialal. Nie mam skryptu tylko plugin.

Opublikowano

BarAPI to interfejs programowania aplikacji, czyli możesz za pomocą niego tworzyć inne pluginy. Dopóki nie napiszesz jakiegokolwiek kodu z wykorzystaniem tego API to nie będzie się wyświetląc. (chyba że ja źle zrozumiałem ten temat, ale jeśli posiadasz jakiś kod własny to podaj kod, aby sprawdzić czy wszystko dobrze zapisałeś). Podaj również liste innych pluginów, aby sprawdzić czy są ze sobą kompatybilne.

P.S. Masz tutaj przykładowy kod BossBarAPI (radziłbym użyć tego plugini, kompatybilny z każdą wrersją itp).

Spoiler

BossBar bossBar = BossBarAPI.addBar(player, // The receiver of the BossBar
      new TextComponent("Hi " + player.getName() + "!"), // Displayed message
      BossBarAPI.Color.BLUE, // Color of the bar
      BossBarAPI.Style.NOTCHED_20, // Bar style
      1.0f, // Progress (0.0 - 1.0)
      20, // Timeout
      2); // Timeout-interval

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...