Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta dedykowana nie dziala w grach.

Ciastkooo

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem, chodzi o to ze gdy wlaczam dla przykladu Minecraft to odpala sie on na karcie zintegrowanej a nie dedykowanej moge to jakos zmienic?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja bym proponował, żeby najpierw autor wyjaśnił co za komputer posiada?

Jeżeli to komputer stacjonarny, to musisz wiedzieć, że działa ta grafika, do której podłączyłeś monitory. Musisz wtedy podłączyć monitory do karty dedykowanej.

Jeżeli natomiast masz laptopa z grafiką Radeon, to musisz zainstalować dedykowane sterowniki i wtedy pod PPM będziesz miał pole, pod wybraniu, którego będziesz mógł wybrać, kiedy grafika dedykowana (w jakich procesach) ma się załączać.

Natomiast, jest to często problematyczne i wymaga trochę pracy, bo sterowniki często nie ogarniają zmiany grafiki. Jest pełno tematów z tym problemem.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

W innym przypadku ppm na ikonę gry i wybierasz "Uruchom z procesorem graficznym" i dalej masz procesor amd/nvidia o wysokiej wydajności do wyboru lub zintegrowana karta graficzna 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Jeżeli posiadasz kartę graficzną od nvidia to odpalasz menu sterowników: prawy myszy na pulpicie > panel sterowania nvidia > zarządzanie ustawieniami 3D > preferowany procesor graficzny i zmieniasz na nvidia wysokiej jakości czy cos takiego. 
W innym przypadku nie mam pojęcia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...