Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gta San Andras, problem z serialem

Filipeko123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ok. 2 miesiące temu dostałem bana na pewnym serverze w MTA na serial. Ostatnio zrobiłem format komputera i serial się zmienił, jednak na następny dzień znowu wrócił do starego. Wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano

@Filipeko123 Podobno serial zmienia się po instalacji systemu na wirtualnym dysku oraz po zmianie hwid

Cytat

Udało mi się to zmienić, instalując Windows na VHD, uruchamiając mój system na tym VHD i następnie podszywając mój HWID przed kiedykolwiek uruchomieniem MTA. Gdy uruchomisz MTA, przechowujesz wygenerowany serial gdzieś, czego nie znalazłem. Gdybyśmy mogli znaleźć miejsce, w którym przechowują serial po uruchomieniu (rejestr jest w jednym miejscu, ale przechowują go również w innym), oznacza to, że nie musiałbyś formatować / instalować Windows na VHD. (Tekst przetłumaczony google translate)

(oryginalny)

I managed to change it by installing windows on a VHD, booting my system up on that VHD & then spoofing my HWID before ever running MTA. Once you run MTA they'll store your generated serial somewhere which I have not found. If we could find where they store the serial on launch (the registry is one place, but they also store it in another) then it would mean you would not have to format/install windows on a VHD.

ale nie wiem czy działa.Z tego co wyczytałem mta zapisuje gdzieś serial i zapisuje go w jakimś miejscu nawet po sformatowaniu systemu.

https://www.unknowncheats.me/forum/anti-cheat-bypass/175986-mta-serial-change.html

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Dzięki, a wiesz o co chodzi? Bo to dziwna sytuacja moim zdaniem. Teraz gdy odpalam MTA mam zupełnie nowy serial, ale kiedy naciskam dołącz na jakiś serwer to serial wraca do tego starego nagle. Jak to sie dzieje i co z tym zrobić?

Opublikowano

@Filipeko123 Niestety nie wiem,ale możliwe że mta zapisało gdzieś twój stary serial i przed połączeniem z serwerem synchronizuje serial z tym zapisanym.Poszukaj na jakiś forach bo to co mówię to wyczytałem własnie z internetu.

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...