Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo czemu kicka mnie na kolegi kompie ma 2GB ramu 1.7 na serwer 10mb net 4mb upload. Ga gra na oddzielnym kompie. Czym to może być spowodowane? za pomoc dam ++++++

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Opublikowano

Powodem kickania z serwera jest zlagowana baza.

Gdy np. zakładasz eq i chodzisz baza musi nonstop zmieniać informacje ale robi to zbyt wolno robi się "nadmiar" informacji i kicka.

Radzę przyśpieszyć bazę np. spróbować gdy ładuje się serwer po wpisaniu ./start wpisać /etc/rc.d/netif restart

Pozdrawiam, Harsay

Opublikowano

Gdy np. zakładasz eq i chodzisz baza musi nonstop zmieniać informacje ale robi to zbyt wolno robi się "nadmiar" informacji i kicka.

Radzę przyśpieszyć bazę np. spróbować gdy ładuje się serwer po wpisaniu ./start wpisać /etc/rc.d/netif restart

Pozdrawiam, Harsay

Jeśli wpisze to po start to serwer prawdopodobnie przestanie sie komunikowac z bazą. Ja tam polecam zmniejszyć ram przeznaczony na serwer. Wkońcu nie wyciągasz całych 2gb z tej pamięci, a system powinnien mieć chociaż 500-600 ramu. /etc/rc.d/netif restart też można wpisać ale przed włączeniem serwera...

Opublikowano

Pozdrawiam, Harsay

Chyba nie masz pojęcia jak wygląda komunikacja serwera gry z serwerem mysql - baza jest aktualizowana w cyklach, jak i przy poszczególnych zdarzeniach - ale nie przy każdym założeniu/zdjęciu itemu ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...