Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję pomocy we wgraniu CORE na serwer minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy mógłby ktoś poradzić mi jak wgrywać różne CORE na serwer minecraft? Posiadam VPS i nie bardzo wiem jak się za to zabrać, a chciałem wypróbować darmowe CORE z Youtube.

Oczywiście wiem, jak postawić serwer MC na VPS. Chodzi o samo CORE.

Opublikowano

Najłatwiej poprzez WinSCP,FileZilla ftp. Zapewne instalowałeś na vps serwer w folderze home więc.

Wejdź w folder home. Następnie znajdź tam swój serwer, jeżeli takowy masz, to wchodzisz w niego i ukazują ci się wszystkie pliki serwerowe w tym plugins. 

I po prostu rozpakowujesz ten CORE z youtube i wszystkie co tam masz (Tak się domyślam) włóż do folderu plugins, a później zrestartuj swój serwer na VPS.

Opublikowano
13 minut temu, karol0805 napisał:

To trudne nie jest, ale dochodzi jeszcze sprawa podłączenia pod MySql :)

Wchodzisz w config.yml plugininu (powinien zostać wygenerowany po włączeniu pluigniu) i ustawiasz dane.

config:
  mysql:
   host: <adres twojej bazy danych>
   port: 3306
   pass: '<hasło do bazy danych>'
   user: <nazwa użytkownika baza danych>

Nie wiem jak to jest w twoim pluginie, ale tak to powinno mniej więcej wyglądać. Dane do bazy znajdziesz zazwyczaj na stronie zarządzania swoją strona WWW.

Opublikowano

Dzięki, zaraz spróbuję to zrobić :)

Znów ja. Próbowałem już na 3 różnych CORE dostępnych do pobrania. Za każdym razem wrzucam je do "plugins" serwer startuje, ale nie wszystko wygląda, jakby to był zupełnie czysty serwer.

W config.yml wyskakuje trochę informacji raz mniej raz więcej ale nigdy nic nie pisze o MySQL.

W czym może być problem :( ?

Opublikowano
Dnia 29.11.2017 o 16:53, karol0805 napisał:

Dzięki, zaraz spróbuję to zrobić :)

Znów ja. Próbowałem już na 3 różnych CORE dostępnych do pobrania. Za każdym razem wrzucam je do "plugins" serwer startuje, ale nie wszystko wygląda, jakby to był zupełnie czysty serwer.

W config.yml wyskakuje trochę informacji raz mniej raz więcej ale nigdy nic nie pisze o MySQL.

W czym może być problem :( ?

Albo zła konfiguracja, albo nieodpowiednia wersja pluginu. Ja zmieniłbym te wszystkie 'autorskie' core, na poczciwego Essential'a. Łatwa konfiguracja, częste aktualizacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...