Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinanie/Klatkowanie komputera po uruchomieniu

BongoDongo646

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od 5-6 dni gdy pierwszy raz włączam komputer i odpalam np. skype , steam to komputer klatkuje/zatrzymuje się na parę sekund tak że nie mogę myszką ruszać i tak robi parę razy później normalnie chodzi ta sytuacja się powtarza nazajutrz jak włączam komputer , kupiłem niedawno może dwa tygodnie temu kartę graficzną Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 6GB GDDR5 karta była troche za duża i chyba coś mi tam poprzestawiał w komputerze żeby się zmieściła i jeszcze musiałem wyczyścić komputer bo był strasznie zasyfiony i co mnie zdziwiło to to że komputer czyścił odkurzaczem bo był tak zasyfiony , możliwym jest to że coś tam się poruszyło np. ram (nie wiem nie znam się) i przez to tak mam ( trochę dziwne że później komputer mi chodzi normalnie ) raz miałem taką sytuacje że miałem czarny ekran na pare sekund bo sterowniki karty coś szwankowały.

Liczę na pomoc bo boje się że coś się stanie mojemu komputerkowi albo karcie 1500 zł piechotą nie chodzi.

Opublikowano

To na pewno nie jest kwestia przestawienia czegoś w PC. Gdyby ram, czy coś nie stykało, to by ci w ogóle komputer się nie uruchomił.

Coś z systemem masz, najlepiej format i tyle. Za dużo może być powodów takich problemów, a format zawsze ci wyczyści komputer i tyle.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Podaj więcej informacji.

Jaki masz system?

jakiego programu antywirusowego używasz? 

Po drugie nie rozumiem co Ty napisales - sam czysciles ten komputer czy ktos to robil? Bo zmieniasz co chwile osobę na jakiegos "jego", ktory coś "przestawial" .

Jak masz serwisanta, to wykonaj prosty telefon i zglos taki problem, moze poradzi Ci jakies informacje, bo my nawet nie znamy specyfiki Twojego komputera zaczynajac od zasilacza, procesora, logów. Cokolwiek. 

Kończ waść, wstydu oszczędź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...