Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja pod FPSy

speeq122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o gre Counter strike:Global ofensive

Dzień dobry lub Dobry wieczur zależy kiedy to czytasz drogi czytelniku, odrazu mówie jeśli masz zamiar napisać masz za słabą karte graficzną lub coś w ten deseń to odrazu wyłacz tą prośbe o pomoc.
Poniżej zamieszczam zdj parametrów komputera, muj system operacyjny to windows 7 x64bity.

Zwracam sie z prośbą o config na fps, ale też żeby było coś w miare widać, i o jakieś sprawdzone porady jak ustawić pod maksymalną wydajność komputer.

dsfsd.PNG

Capture.PNG

• ToshiKatsu zmienił(a) tytuł na Konfiguracja pod FPSy
Opublikowano

Na yt masz masę poradników do fps, i fps config banana gaming.

Jako jedyne dawały mi na starym kompie troszkę fps. Musisz je execować jak jestes w menu a lotem w grze juz na mapie na serwerze. Nie pamiętam który był lepszy bo były dwa

Opublikowano
7 godzin temu, cola! napisał:

Na yt masz masę poradników do fps, i fps config banana gaming.

Jako jedyne dawały mi na starym kompie troszkę fps. Musisz je execować jak jestes w menu a lotem w grze juz na mapie na serwerze. Nie pamiętam który był lepszy bo były dwa

Dlatego zgłosiłem sie tutaj żeby dostać najlepszy pod te parametry :)

Opublikowano
Dnia 30.11.2017 o 08:13, cola! napisał:

I dlatego też powinieneś samemu poeksperymentować. Każdy komputer jest inny. Na workshop tez jest jakas mapa co ustawia

ta mapa to shit :) zamiast dodawać zabiera, przynajmniej u mnie

Opublikowano

Intel Core i5-3210M @ 2.5GHz

Intel HD 4000 Graphics

6GB Ram

@speeq122

1. Na jakiej grasz rozdzielczości?

2. Czy testowałeś najniższe możliwe ustawienia?

3. Klepnij parametry startowe:

-novid -nod3d9ex -high -threads 4 +mat_queue_mode 2 -nojoy +fps_max 0

Odezwij się w temacie. Postaram się pomóc najlepiej jak potrafię :)

<span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: Comic Sans MS'><span class='bbc_underline'><em class='bbc'><strong class='bbc'><span style='color: #0000FF'>Jebnij + to nic wielkiego</span></strong></em></span></span></span>

Opublikowano
Dnia 3.12.2017 o 09:33, Ximxoo napisał:

Intel Core i5-3210M @ 2.5GHz

Intel HD 4000 Graphics

6GB Ram

@speeq122

1. Na jakiej grasz rozdzielczości?

2. Czy testowałeś najniższe możliwe ustawienia?

3. Klepnij parametry startowe:

-novid -nod3d9ex -high -threads 4 +mat_queue_mode 2 -nojoy +fps_max 0

Odezwij się w temacie. Postaram się pomóc najlepiej jak potrafię :)

4:3 1024x768 rozciągnięte, najniższe ustawienia mam, a moje parametry strartowe to -freq 60 -novid -refresh 60 -threads  -freq 60 -novid -refresh 60 -threads 4 +cl_forcepreload 1 +mat_queue_mode 2 -novid -tickrate 128 -nojoy -nod3d9ex -processheap -language Forever<---czcionka specjalna -high. jak masz może steam czy coś, to bym był wdzieczny ponieważ nie lubie pisać na forach bo sie pisze co 1dzień-2dni a na steam byśmy sie szybko dogadali i może coś zdziałali :)

13 godzin temu, cola! napisał:

High chyba jeszcze działa ale nwm, ty dajesz to w parametry a nie w konsole w grze?

high od pewnego czasu przynajmniej u mnie powoduje lagi myszki.

14 godzin temu, warzecha0 napisał:

fps_max jak wpisuje w menu to wywoluje mi wiadomosc ze minimum to 59, tak samo mowia ze komenda high dawno nie dziala :)

komenda high działa, fps_max 59.00000... to jest minimum ile można ustawić :)

Opublikowano

-processheap działa do dziś, ale nie robi kompletnie nic. Nigdy nie odpowiadała za poprawę wydajności, sam pracownik Valve to potwierdził. Komenda narzuca procesowi csgo.exe korzystanie z alokatora pamięci systemu Windows zamiast tego wbudowanego w silnik Source. Miała za zadanie ustabilizować fpsy do czasu naprawy przez Valve memoryleaków (wycieków pamięci), jeśli ich nie masz to nie używaj tej komendy.

Komenda -nod3d9ex według wielu osób z reddita przestała działać w połowie 2014, nie wykazuje ona ani poprawy wydajności ani szybkości minimalizowania okna gry. Źródeł w changelogach brak.

-high jest według mnie bez sensu, ponieważ najwyższy priorytet powinny mieć zawsze procesy systemu, potem dopiero reszta. Jeśli masz słaby komputer to zamiast system przydzielać zasoby najpierw najpotrzebniejszym funkcjom to przydziela je na początek CSGO co skutkuje pogorszeniem się wydajności, bo system dostaje czkawki.

-refresh i -freq wywal skoro i tak nie posiadasz matrycy obsługującej więcej niż 60Hz.

Opublikowano
7 godzin temu, cola! napisał:

Na chuj ty masz tyle razy refresh i freq. Procesheap nie działa

usunięte już, tak jakoś ktoś mi podał i tak wkleiłem :)

poprawka nasunięta :)

Opublikowano
15 godzin temu, speeq122 napisał:

usunięte już, tak jakoś ktoś mi podał i tak wkleiłem :)

poprawka nasunięta :)

Podaj dokładne ustawienia graficzne z gry (screen).

W międzyczasie wejdź sobie:

Panel sterowania > opcje zasilania 

I zmień plan zasilania na "Wysoka Wydajność" jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

Aktualizacja sterów była?

<span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: Comic Sans MS'><span class='bbc_underline'><em class='bbc'><strong class='bbc'><span style='color: #0000FF'>Jebnij + to nic wielkiego</span></strong></em></span></span></span>

Opublikowano
9 godzin temu, Ximxoo napisał:

Podaj dokładne ustawienia graficzne z gry (screen).

W międzyczasie wejdź sobie:

Panel sterowania > opcje zasilania 

I zmień plan zasilania na "Wysoka Wydajność" jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

Aktualizacja sterów była?

Wszystko ustawione pod wydajnośc, ustawienia wideo też wszystkie są na 100% pod wydajność, stery zaktualizowane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...