Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Losowy Enchant

Domasz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na swoim serwerze chciałem zrobić Villagera, który sprzedaje książki z losowymi enchantami, utworzyłem go, co prawda sprzedaje on zaklęte już książki, ale nie mają one żadnego bonusu i nie da się z nimi nic zrobić, wszystko robie bez modów i pluginów, jest to w ogóle możliwe? 

Opublikowano

Możesz bardziej wytłumaczyć o co ci chodzi? Nie rozumiem "losowymi enchantami", piszesz że "utworzyłem go" a potem że "bez modów i pluginów". Wytłumacz to bardziej, to spróbuję ci pomóc. Pozdrawiam :) 

Opublikowano

Mój błąd źle wytłumaczyłem.

Próbowałem zrobić villagera, który będzie sprzedawał książki z losowymi echantami za diamenty.

I błąd tkwi w tym że co prawda sprzedaje on zaklęte książki, tyle że te książki nie mają żadnego bonusu. 

Chodzi mi o to aby przy kupnie książki dobierało mi losowy enchant do niej. jak np. Ochrona, Szczęście itd.

Opublikowano
23 godziny temu, Domasz napisał:

Mój błąd źle wytłumaczyłem.

Próbowałem zrobić villagera, który będzie sprzedawał książki z losowymi echantami za diamenty.

I błąd tkwi w tym że co prawda sprzedaje on zaklęte książki, tyle że te książki nie mają żadnego bonusu. 

Chodzi mi o to aby przy kupnie książki dobierało mi losowy enchant do niej. jak np. Ochrona, Szczęście itd.

Plugin Shopkeepers który dodaje na serwer villager'y. Możesz je edytować wstawiać co chcesz do osadnika.

Tutaj link do bukkita: https://dev.bukkit.org/projects/shopkeepers

Jeżeli chcesz bez pluginu to tak jak wcześniej mówiłem, nie słyszałem o tym.

Opublikowano
32 minuty temu, Piker napisał:

Plugin Shopkeepers który dodaje na serwer villager'y. Możesz je edytować wstawiać co chcesz do osadnika.

Tutaj link do bukkita: https://dev.bukkit.org/projects/shopkeepers

Jeżeli chcesz bez pluginu to tak jak wcześniej mówiłem, nie słyszałem o tym.

Właśnie chodzi o to że nie mam jak używać pluginów i wszystko robię komendami już z mc. 

To jest ta komenda jkbc: 

/summon Villager ~1 ~ ~ {Profession:0,CustomName:"Frank",CustomNameVisible:1,Career:1,CareerLevel:42,CanPickUpLoot:0,PersistenceRequired:1,Invulnerable:1,Offers:{Recipes:[{buy:{id:"diamond",Count:1},maxUses:9999999,sell:{id:"enchanted_book",Count:1},rewardExp:false}]}}

Villager daje co prawda zechantowaną książkę za diaxa, ale nie ma ona żadnego efektu. 

Opublikowano
20 minut temu, Domasz napisał:

Właśnie chodzi o to że nie mam jak używać pluginów i wszystko robię komendami już z mc. 

To jest ta komenda jkbc: 

/summon Villager ~1 ~ ~ {Profession:0,CustomName:"Frank",CustomNameVisible:1,Career:1,CareerLevel:42,CanPickUpLoot:0,PersistenceRequired:1,Invulnerable:1,Offers:{Recipes:[{buy:{id:"diamond",Count:1},maxUses:9999999,sell:{id:"enchanted_book",Count:1},rewardExp:false}]}}

Villager daje co prawda zechantowaną książkę za diaxa, ale nie ma ona żadnego efektu. 

Już napisałem kod a jakie chcesz enchanty ?

Dobra masz tutaj kod:

/summon Villager ~1 ~ ~ {Profession:0,CustomName:"Frank",CustomNameVisible:1,Career:1,CareerLevel:42,CanPickUpLoot:0,PersistenceRequired:1,Invulnerable:1,Offers:{Recipes:[{buy:{id:"diamond",Count:1},maxUses:9999999,sell:{id:minecraft:enchanted_book,Count:1,Damage:0,tag:{ench:[{id:32,lvl:7}]}},rewardExp:false}]}}

W miejscu {ench:[{id:32,lvl:7}]}

^     ^

Id to enchant a lvl to wartość enchantu. Czyli id 32 to wydajność a lvl 7 to wartość, więc z tego wychodzi Ksiażka wydajność 7.

Tutaj masz listę id enchantów: https://www.planetminecraft.com/blog/minecraft-enchantment-id-list/.

:)

Raczej pomogłem (+1 post)

Opublikowano
4 godziny temu, Piker napisał:

Dobra masz tutaj kod:

/summon Villager ~1 ~ ~ {Profession:0,CustomName:"Frank",CustomNameVisible:1,Career:1,CareerLevel:42,CanPickUpLoot:0,PersistenceRequired:1,Invulnerable:1,Offers:{Recipes:[{buy:{id:"diamond",Count:1},maxUses:9999999,sell:{id:minecraft:enchanted_book,Count:1,Damage:0,tag:{ench:[{id:32,lvl:7}]}},rewardExp:false}]}}

^     ^

Id to enchant a lvl to wartość enchantu. Czyli id 32 to wydajność a lvl 7 to wartość, więc z tego wychodzi Ksiażka wydajność 7.

Tutaj masz listę id enchantów: https://www.planetminecraft.com/blog/minecraft-enchantment-id-list/.

Dzieki wielkie :)

5 godzin temu, Piker napisał:

Dobra masz tutaj kod:

^     ^

Dobra, sory że jeszcze Ci głowe zawracam, ale możesz mi powiedzieć co jest źle w tej komendzie teraz?

/summon Villager ~1 ~ ~ {Profession:0,CustomName:"Frank",CustomNameVisible:1,Career:1,CareerLevel:42,CanPickUpLoot:0,PersistenceRequired:1,Invulnerable:1,Offers:{Recipes:[{buy:{id:"diamond",Count:10},maxUses:9999999,sell:{id:minecraft:enchanted_book,Count:1,Damage:0,tag:{ench:[{id:0,lvl:4}]}},rewardExp:false}]}},{buy:{id:"diamond",Count:12},maxUses:9999999,sell:{id:minecraft:enchanted_book,Count:1,Damage:0,tag:{ench:[{id:0,lvl:5}]}},rewardExp:false}]}}

Bo on sie nie spawnuje, tj. spawnuje sie na Twojej komendzie, ale chce zrobić tak żeby sprzedawał więcej książek niż jedną, np żeby sprzedawał ochrone na poziomie 4-8 itd. 

Opublikowano
19 godzin temu, Domasz napisał:

Dzieki wielkie :)

Dobra, sory że jeszcze Ci głowe zawracam, ale możesz mi powiedzieć co jest źle w tej komendzie teraz?

/summon Villager ~1 ~ ~ {Profession:0,CustomName:"Frank",CustomNameVisible:1,Career:1,CareerLevel:42,CanPickUpLoot:0,PersistenceRequired:1,Invulnerable:1,Offers:{Recipes:[{buy:{id:"diamond",Count:10},maxUses:9999999,sell:{id:minecraft:enchanted_book,Count:1,Damage:0,tag:{ench:[{id:0,lvl:4}]}},rewardExp:false}]}},{buy:{id:"diamond",Count:12},maxUses:9999999,sell:{id:minecraft:enchanted_book,Count:1,Damage:0,tag:{ench:[{id:0,lvl:5}]}},rewardExp:false}]}}

Bo on sie nie spawnuje, tj. spawnuje sie na Twojej komendzie, ale chce zrobić tak żeby sprzedawał więcej książek niż jedną, np żeby sprzedawał ochrone na poziomie 4-8 itd. 

Tego nie wiem, ale zrób po po prostu oddzielne vilager'y.

Z tym, że książka jest na kolor zółty to nie wiem, u mnie jest wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...