Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Domeną ovh+serwer minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu mam pewien problem związany z możliwością podpięcia domeny pod serwer minecraft, domenę mam również podpiętą pod stronę i nie wiem co dokładnie może być przyczyną błędów.

Problem jest taki że jednego dnia domena jest podpięta i wszystko jest okej a drugiego już nie, nie wiem co jest tego przyczyną.

Tutaj mam ustawione przekierowanie na serwery hostingu strony i niby wszystko jest poprawnie

04972348604895430411.png

Tutaj ustawienia rekordów do minecraft'a, dodam że kilka godzin wcześniej to ustawienie działało i wszystko było poprawnie, bo aktualnie gdy chce sie połączyć przez ip numeryczne nie może określić hostu tzw "unknow host" TTL było ustawiane na 3600 jednak tam w ustawieniach jest już jako domyślne

44152976365803217057.png

No i wyskakuje mi ten error z połączeniem NS myślę że to może być problem ale jak chce przekierować ta domenę to wyskakuje coś takiego:                                                                                               (próbowałem wszystkiego usuwałem te ostatnie literki jak kazali jednak po edycji kazali mi usunąć następną ostatnią litere więc myślę że to jakoś nie pomoże)

69115516077406579306.png

Opublikowano

Serwery NS kierują na hostinger.com tam musiał byś dodawać rekordy SRV.

Polecał bym Ci sprawdzić jakich rekordów wymaga hostinger. Zresetować serwery NS na ovh

Podpiąć rekordy od strony www hostingera i od serwera minecraft.

Opublikowano
19 minut temu, krzukosz napisał:

Serwery NS kierują na hostinger.com tam musiał byś dodawać rekordy SRV.

Polecał bym Ci sprawdzić jakich rekordów wymaga hostinger. Zresetować serwery NS na ovh

Podpiąć rekordy od strony www hostingera i od serwera minecraft.

Czyli z tego co zrozumiałem, (bo specjalistą wgl nie jestem)

aktualnie aby moja domena działała (w minecraft) musiałbym podpinać rekordy w serwisie hostinger, a tam nie ma takiej możliwości bo tam mam tylko domene

Czyli muszę na ovh podpiąć jakieś rekordy (i teraz chodzi o te NS?) i potem te od serwera będą już działać poprawnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...