Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wczytywaniem save'a w Tekkit Legends

UDOBot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Od niedawna gram na paczce modów Tekkit Legends na wersji MC 1.7.10. 

Świat generuje mi się bez problemów, mam przypisane 6GB RAMu i ogólnie w miarę wydajny komputer. Jave oraz sterowniki do karty graficznej mam w najnowszej wersji. Świat tworzy mi się bez problemu, mogę grac godzinami i nic mi nie ścina. Problem pojawia się gdy po zapisie gry zamierzam znowu odpalić save'a. Gra za każdym razem mi się crash'uje bez większego powodu. Odrazu po włączenia świata, aplikacja Minecraf'a zostaje zatrzymana i wraca mi widok na launcher'a. Pierwszy save oddałem już w zapomnienie. Trudno kilka godzin życia poszło na marne, myślałem że to jednorazowa sytuacja i więcej się nie powtórzy. Wczoraj rozegrałem ładne 5-6godzin robiąc wszystko od nowa i dziś znowu mam ten sam problem :( .

Przeszukałem już wujka google i ciocie youtube ale żaden z poradników mi nie pomógł. Nie pomógł motyw z MCEdit ponieważ w logach nie mam podanych żadnych koordynatów, nie pomogło zamiana false na true (w którymś pliku, nie pamiętam już jakim), nie pomogło cofnięcie sterowników do poprzedniej wersji, nie pomogło reinstalowanie launchera. Nigdy nie bawiłem się logami po wywaleniu gry wiec naprawdę nie potrafię w nich odnaleźć niczego, co by mogło mi w jakimś stopniu pomóc w rozwiązaniu problemu.

Log  <- link do pastebinu z logami przy crashu.

w5cNAHm.png

• Rayso. zmienił(a) tytuł na Problem z wczytywaniem save'a w Tekkit Legends
Opublikowano

Udało mi się naprawić ten problem :) Jest was tak wiele ze nie wiem od kogo mam zacząć żeby każdemu podziękować za pomoc xD nie chce nikogo pominąć oczywiście xD i obiecuje że każdemu pomoge tak samo szybko i dokładnie jak wy mi <3 

Wystarczy wywalić kilka starych modów i pobrać najnowsze wersje tych modów + optifine i stare zapisy działają bez mowy o jakim kol wiek crashu. 

w5cNAHm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...