Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwany Inwestor na gotowy projekt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na imię Piotr i razem z moim znajomym stawiamy prywatny serwer do gry Metina.

Niestety, nie starcza nam funduszy na dalsze rozwijanie projektu.
Dlatego zamieszczam na forum zapytanie o kogoś kto zainwestuje w projekt.

Serwer jest typu Medium z maksymalnym 120 lvl'em. Na serwerze są 3 sety po standardowej stalce i trucie, znajdziemy też tutaj transmutację,pasy,runy i wiele nowości który nie posiada żaden serwer (nowe dungeony i inne).

Wszystko legalnie jeśli chodzi o podatki, jestem właścicielem firmy która będzie prowadzić serwer.
Pracę nad serwerem ruszyły 4 miesiące temu i jesteśmy już na wykończeniu, pozostało około 2 tygodnie  aby wszystko było gotowe.

Nad projektem czas spędzają 3 osoby:

-Ja (Piotr 20 lat) : Zajmuję się i będę zajmować odprowadzaniem podatków ( Firma na serwer już jest założona ), wyszukiwaniem osób do współpracy, moderowaniem forum, pilnowaniem porządku na serwerze oraz supportem
-Kamil (18 lat ) : Zajmuję się i będzie zajmować tworzeniem serwera, aktualizacjami na serwerze.
-Krystian (19 lat) : : Zajmuję się i będzie zajmować konserwacją stron WWW, supportem dotyczącym błędów o strony www

Serwer jest nowy, nie jest to żadna reaktywacja.

Doświadczenie z grą mam od 11 roku życia, lecz jest to mój pierwszy projekt serwera w którym biorę udział.
Technik serwera (Kamil) miał kiedyś serwer ze znajomym który padł, ponieważ sponsor w ostatnim momencie zrezygnował z powodów osobistych.
Mogę też wspomnieć, że byłem właścicielem paru większych sieci serwerów Counter-Strike więc mam doświadczenie w opiece nad projektem i koordynacją projektu.

Niedługo najprawdopodobniej będziemy współpracować z youtuberem który ma 70.000+ widzów i ciągle idzie w góre, już z nim rozmawiałem i wstępnie jest na tak.

Przejdźmy do spraw finansowych.

Aktualnie opłacone mamy :

- Grafika Facebook
- Kodowanie strony Metina
- VPS testowy
- Hosting na stronę firmową

Potrzebujemy od Inwestora :

- Opłacenie maszyny 2 tygodnie przed startem
- Opłacenia zabezpieczeń na serwer
- Przedłużenie vpsa pod FORUM oraz stronę WWW
- Opłacenie reklamy
- Opłacenie reszty grafiki (strona,client,patcher)
- Opłacenie paru modyfikacji które mamy już zarezerwowane

Przewidziana ilość graczy od 2 do 4 tysięcy w zależności od ilości wkładu.

Zwrot środków z inwestycji

Na początku od razu informuję o tym, iż nie szukamy inwestora na 50% zarobków z serwera. Przeznaczoną kwotę za inwestycje w serwer metina oczywiście oddamy oraz możemy zaproponować dodatkowy zarobek, ale to dopiero po zainteresowaniu inwestora. 

Kontakt :
email : [email protected]
gg : 44799843
Lub PW na forum

WSZYSTKO OCZYWIŚCIE SPISANE NA PAPIERZE!

Opublikowano

Może i byłbym chętny ale to jest smieszne : 

"Na początku od razu informuję o tym, iż nie szukamy inwestora na 50% zarobków z serwera. Przeznaczoną kwotę za inwestycje w serwer metina oczywiście oddamy oraz możemy zaproponować dodatkowy zarobek, ale to dopiero po zainteresowaniu inwestora. " xDDD

Przy okazji na start to jakieś 5/6k hajsu myślisz ze serwer zwróci to w miesiąc / dwa? 

Nie sądzę .

sygna.png

Opublikowano
6 minut temu, Michios napisał:

Może i byłbym chętny ale to jest smieszne : 

"Na początku od razu informuję o tym, iż nie szukamy inwestora na 50% zarobków z serwera. Przeznaczoną kwotę za inwestycje w serwer metina oczywiście oddamy oraz możemy zaproponować dodatkowy zarobek, ale to dopiero po zainteresowaniu inwestora. " xDDD

Przy okazji na start to jakieś 5/6k hajsu myślisz ze serwer zwróci to w miesiąc / dwa? 

Nie sądzę .

Obserwuje od paru miesięcy zyski z nowych serwerów. I zapewniam Cię, że to nie jest 5000zł.

Śmieszne jest to że nie dajemy 50% zysków z serwera? To gratuluję, może znajdziesz kogoś kto da Ci 90 % zysków :)

Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić ani pisać, że nie masz racji. Każdy ma prawo uważać co chce i pisać co chcę.
Chcemy zrobić coś dobrego co na pewno przyniesie zyski.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
15 hours ago, sztokulaaa said:

5000zł

ale jaja:v^^

Myslisz ze powazny sponsor, ktory ma chec zainwestowania 5tys zl na serwer zainteresuje sie projektem gdzie technikiem jest jakis Kamil ktory ma 18lat (No i bylby to jego 1 serwer xD) i wszyscy go znaja, tak samo jak reszte administracji    -- no-name. --  

''i wiele nowości który nie posiada żaden serwer (nowe dungeony i inne).'' polecam opisac jakie nowosci. Bo to co napisales wyglada mi na jeden z tych 100 serwerow ktore startowaly rok, dwa, trzy lata temu.

''Przewidziana ilość graczy od 2 do 4 tysięcy w zależności od ilości wkładu.'' xDxD co ma piernik do wiatraka 

Polecalbym przerobic lekko temat. Jesli chesz znalezc sobie inwestora to musisz przystac na jego warunki (negocjowac) a NIE dyktowac swoje ;) TO on inwestuje pieniadze. A wy jestescie nowi w grze, nie dajecie zadnej realnej gwarancji na zwrot pieniedzy oraz na to ze wgl serwer wypali. Dlatego normalny sponsor raczej napewno nie bedzie wami zainteresowany.

Opublikowano
3 godziny temu, Bukkit++ napisał:

ale jaja:v^^

Myslisz ze powazny sponsor, ktory ma chec zainwestowania 5tys zl na serwer zainteresuje sie projektem gdzie technikiem jest jakis Kamil ktory ma 18lat (No i bylby to jego 1 serwer xD) i wszyscy go znaja, tak samo jak reszte administracji    -- no-name. --  

''i wiele nowości który nie posiada żaden serwer (nowe dungeony i inne).'' polecam opisac jakie nowosci. Bo to co napisales wyglada mi na jeden z tych 100 serwerow ktore startowaly rok, dwa, trzy lata temu.

''Przewidziana ilość graczy od 2 do 4 tysięcy w zależności od ilości wkładu.'' xDxD co ma piernik do wiatraka 

Polecalbym przerobic lekko temat. Jesli chesz znalezc sobie inwestora to musisz przystac na jego warunki (negocjowac) a NIE dyktowac swoje ;) TO on inwestuje pieniadze. A wy jestescie nowi w grze, nie dajecie zadnej realnej gwarancji na zwrot pieniedzy oraz na to ze wgl serwer wypali. Dlatego normalny sponsor raczej napewno nie bedzie wami zainteresowany.

Oczywiście, przecież wiesz to najlepiej, że nikt się nie interesuje :)

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...